caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Sadhana: calea desăvârşirii

Sadhana: calea desăvârşirii

   Poate că este bine să explic faptul că subiectul prelegerilor publicate în această carte nu a fost tratat în manieră filosofică şi nici nu a fost abordat din punctul de vedere al omului de ştiinţă. Cel care a scris-o a fost crescut într-o familie în care textele Upanişadelor sunt folosite pentru venerare zilnică; el a avut dinaintea lui exemplul tatălui său, care şi-a trăit viaţa îndelungată în strânsă comuniune cu Dumnezeu, fără a-şi neglija în tot acest răstimp datoriile faţă de lume şi fără a permite vreo scădere a interesului pe care-l acorda tuturor
problemelor oamenilor. Astfel că, se poate spera, în aceste pagini cititorii din Occident vor avea o ocazie de a veni în contact cu vechiul spirit al Indiei, aşa cum ne este el revelat de scrierile noastre sacre şi manifestat în viaţa de azi.
   Toate marile afirmaţii ale omului trebuie cântărite nu în litera lor, ci în spiritul lor - spirit care se dezvăluie odată cu evoluţia vieţii de-a lungul istoriei. Ajungem să cunoaştem adevăratul înţeles al Creştinismului prin observarea aspectului său viu din momentul prezent, oricât de diferit ar fi acesta, chiar şi în elementele importante, de Creştinismul perioadelor timpurii.
   Pentru învăţaţii din Occident, marile scrieri religioase ale Indiei par să prezinte doar un simplu interes retrospectiv şi arheologic; dar pentru noi ele sunt de o importanţă vitală şi nu putem să nu ne gândim că ele îşi pierd din semnificaţie atunci când sunt expuse în vitrine, etichetate drept exponate mumificate ale gândirii şi aspiraţiei umane, păstrate pentru totdeauna în ambalajele erudiţiei.
   Înţelesul cuvintelor vii care reiese din experienţa inimilor mari nu poate fi epuizat niciodată, de niciun sistem de interpretare logică. Ele trebuie explicate la nesfârşit prin comentariile unor trăitori individuali şi, astfel, cu fiecare nouă revelare, ele îşi câştigă un mister reînnoit. Pentru mine, versurile Upanişadelor şi învăţăturile lui Buddha au fost dintotdeauna chestiuni ce ţin de spirit şi, de aceea, înzestrate cu o vitalitate nemărginită; şi m-am folosit de ele atât în viaţă, cât şi în învăţăturile oferite altora, ca fiind impregnate cu înţeles aparte pentru mine (la fel ca şi pentru alţii) şi ca aşteptând pentru confirmarea lor propria mea mărturie minunată, care trebuie să aibă propria ei valoare tocmai datorită individualităţii ei.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2014
editura:
traducător:
Nicu Gecse
ISBN:
978-606-93577-0-5
număr pagini:
112
format:
13x18.5
greutate:
0.12 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu