caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Viaţa care ne trăieşte

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Viaţa care ne trăieşte

   Spiritualitatea este forma specifică de existenţă în această lume, care, din fericire, este distribuită pentru toţi, ca un colet poştal, dar care, din păcate, nu este ridicat de la "oficiul poştal" de cei mai mulţi dintre oameni, niciodată în viaţă.
   Fiecare om, însă, a primit această înştiinţare nu o singură dată. Acest lucru trebuie ţinut mereu în minte.
   Calea Duhovnicească este calea către Duh, iar calea către Duh este calea către tine însuţi, către subiectivitatea ta pură şi netulburată de nimic: Eu sunt Eu, Eu - sunt. Toate
celelalte reprezintă conţinutul conştiinţei, psihic, corp, atitudini, relaţii, istoria personalităţii.
   Spaţiul acestei cărţi este pentru aceia care, măcar o dată în viaţă, s-au oprit şi s-au întrebat, "dar de ce?", este pentru aceia cărora nu le convin răspunsurile gata fabricate, nu se mulţumesc cu răspunsurile altora, cu semifabricatele - aici oricum nu veţi găsi aşa ceva.
   Această carte te va ajuta foarte mult să faci primii paşi spre locul întâlnirii cu tine însuţi, spre acel loc special unde vei putea să găseşti singur răspunsuri la propriile întrebări şi probleme şi să te cunoşti pe tine însuţi ca pe o parte a lumii şi lumea ca pe o parte din tine.
   Aceasta a fost, este şi mai cu seamă va fi sarcina supremă în viitor - a deveni gospodar peste tine însuţi.
   Aceasta este munca adevărată pe care trebuie să o facă omul, este acea misiune cosmică, acea predestinare pe care omul trebuie să o realizeze în relaţie cu Creaţia. Această muncă omul nu o poate face decât în deplină cunoştinţă de cauză şi de unul singur. Tradiţiile Duhovniceşti, ştiinţa în general, cunoaşterea psihologică practică, izvorâtă şi ea tot din tradiţia spirituală, legile şi poruncile tuturor religiilor lumii... toate reprezintă doar un fel de instrucţiune de folosire a produsului sub numele de "om". Numai atunci omul ajunge să fie coroana creaţiei, stăpânul naturii, fiul lui Dumnezeu, când ajunge gospodar (Gospojii dar = dar Dumnezeiesc sau Gospod + dar = Dumnezeu + dar) peste ceea ce îi este dat.
   Vorbind prin cuvintele moderne ale lumii computerilor, omul trebuie să devină mai întâi un utilizator priceput a ceea ce are, apoi să ajungă un specialist, un utilizator cu un mare grad de calificare şi abia apoi un programator. Abia acum poţi deveni un stăpân, gospodar peste ceea ce ţi-a dat Dumnezeu în dar.
   Altfel, negăsindu-te pe tine, vei fi înclinat să cauţi adevărul sau turma. Cei care găsesc turma, depind de turmă. Cei care găsesc adevărul, depind de adevăr. Acei oameni care se descoperă pe sine, descoperă totul. Ei pot să spună câte ceva despre adevăr, pot să spună ceva adevărat. Dacă trebuie! Pot să spună câte ceva şi turmei, numai dacă trebuie.
   Acum, încearcă şi tu să te înţelegi cumva cu adevărul, pentru că are ce să-ţi spună.
   Nimeni, niciodată, nu va face nimic în locul tău. Nimeni! Toată speranţa este numai în tine. Te poţi baza numai pe tine.
   Aşa că mie nu îmi mai rămâne decât să vă spun: Traiţi!
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Aprilie 2014
ISBN:
978-973-0-16676-7
număr pagini:
576
format:
13x20
greutate:
0.435 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu