caută
colecții
colecții

Cântarea cântărilor

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Cântarea cântărilor

   De vreme ce religia primitivă a Tibetului, Bon-ul, era şamanistă şi lumea sa era populată de spirite, este uşor de înţeles de ce le place tibetanilor budismul, atât de înrudit cu propria lor credinţă. învăţătorii (iniţiatorii) ordinelor rituale, începând cu Padma Sambhava, trebuiau să posede o ştiinţă superioară şamanilor "bon" pentru a converti populaţia superstiţioasă. Şi astfel budismul s-a răspândit în scurt timp în întreaga ţară.
   Rolul lui Milarepa în aceasta este înfăţişat în două cărţi: Cântările şi Viaţa lui. Povestea vieţii sale cuprinde cele mai importante întâmplări din experienţa sa spirituală
şi serveşte drept schelet cântecelor ale căror accente se întind pe o vastă gamă, de la liric la mistic şi filozofic. Cântările din prezentul volum fiind doar o mică parte din marele număr de creaţii originale, au fost alese cu grija de a prezenta toate faţetele învăţăturilor sale. Puţine dintre ele au mai fost traduse. Stilul adoptat în traducere este deliberat arhaic, pentru a oferi aceeaşi impresie pe care o dau cântările faţă de tibetana de azi. Dar e necesară şi o adaptare pentru a face inteligibile cititorului apusean subtilităţile acestei forme foarte complicate a budismului, cu termeni tehnici nefamiliari, dar cu respectul cuvenit faţă de tradiţie. Multe dintre cântece sunt atât de simple că decepţionează, dar după o matură chibzuinţă se va vedea că ele cuprind adevăruri spirituale profunde. Şi deşi căile alese de Milarepa şi Sfântul Francisc sunt deosebite, cine ar putea afirma că în cele din urmă ele nu se întâlnesc? (Humphry Clarke)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2014
editura:
traducător:
Ana Olos; Mihai Olos
ISBN:
978-973-726-879-2
număr pagini:
106
format:
14.5x21
greutate:
0.145 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu