Comoara ascunsă - o hartă către sinele copilului

1761 vizualizări

    Ce anume îi aduce pe copii la terapie? Drept răspuns, veţi spune, probabil, că ei sunt tulburaţi în vreun fel, că nu se descurcă la şcoală, că sunt agresivi sau retraşi, că au suferit traume, că reacţionează prost la divorţul părinţilor şi aşa mai departe. Toate acestea sunt simptome... citește descrierea completă

37,00 lei
/
39,50 lei
-6%
grăbește-te! mai este doar 1 ex. în stoc
cumpăra cartea și primești 37 puncte
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Miercuri 20.03 - Joi 21.03
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Miercuri 20.03 - Joi 21.03
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
alte cărți scrise de
Violet Oaklander
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Comoara ascunsă - o hartă către sinele copilului

    Ce anume îi aduce pe copii la terapie? Drept răspuns, veţi spune, probabil, că ei sunt tulburaţi în vreun fel, că nu se descurcă la şcoală, că sunt agresivi sau retraşi, că au suferit traume, că reacţionează prost la divorţul părinţilor şi aşa mai departe. Toate acestea sunt simptome şi reacţii. Dar ce anume cauzează aceste reacţii şi simptome?
    M-am gândit îndelung La această temă şi aş dori să vă prezint teza mea. Ceea ce vă voi spune s-ar putea să vi se pară elementar şi simplu. Chiar este vorba despre un lucru evident, pe care însă avem tendinţa să-l trecem cu vederea. Uneori este necesar să ne întoarcem în acest punct al evidenţei.
    Majoritatea copiilor pe care i-am văzut în terapie de-a lungul anilor aveau două probleme de bază. Mai întâi, aceştia se confruntau cu dificultăţi în a stabili un contact bun: contact cu profesorii, părinţii, colegii, cărţile lor. în al doilea rând, ei aveau un simţ deficitar al sinelui.
    Expresia „concept de sine" este folosită cel mai des pentru a descrie ce simt copiii faţă de ei înşişi. Mie îmi place să folosesc sintagma „simţ al sinelui", pentru că evită o atitudine critică şi este mai integrată.
    Pentru a stabili un contact bun cu lumea, o persoană are nevoie să-şi folosească bine funcţiile de contact, anume: a privi, a asculta, a atinge, a gusta, a mirosi, a se mişca, a exprima sentimente, idei, gânduri, curiozităţi şi aşa mai departe (Polster şi Polster, 1973). Acestea se întâmplă să fie chiar modalităţile care compun sinele unei persoane. (Violet Oaklander)

data apariției:
Mai 2018
editura:
colecția:
titlu original:
Hidden Treasure: A Map to the Child`s Inner Self
ISBN:
978-973-111-701-0
număr pagini:
304
format:
14x21 cm
greutate:
0.29 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!