caut─â
edituri
edituri
colec╚Ťii
colec╚Ťii

Împăratul tuturor bolilor - o biografie a cancerului

Împăratul tuturor bolilor - o biografie a cancerului

   Împ─âratul tuturor bolilor este o biografie a cancerului - excep┼úional─â ┼či profund uman─â - de la primele sale atest─âri documentare cu mii de ani în urm─â pân─â la b─ât─âliile eroice ale secolului XX, menite s─â-l trateze, s─â-l controleze ┼či s─â-l cucereasc─â printr-o nou─â ┼či deplin─â în┼úelegere a esen┼úei sale. Medic, cercet─âtor ┼či scriitor multiplu premiat, Siddhartha Mukherjee studiaz─â cancerul cu precizia specialistului în biologie celular─â, prin perspectiva istoricului ┼či cu pasiunea biografului. Rezultatul este o cronic─â elocvent─â ┼či uluitor de lucid─â a unei maladii care face victime de mai bine de 5 000 de
ani.
   Povestea cancerului este istoria inteligen┼úei omului, a curajului ┼či a perseveren┼úei sale, dup─â cum este ┼či cea a orgoliului, a paternalismului ┼či a ipotezelor gre┼čite. Mukherjee relateaz─â secole de descoperiri, obstacole, victorii ┼či decese v─âzute prin ochii medicilor dinaintea lui, care au luptat cu un adversar infinit mai ingenios decât ei ┼či pe care, cu trei decenii în urm─â, credeau c─â l-au înfrânt printr-un r─âzboi total. Cartea se cite┼čte ca un thriller în care personajul principal este cancerul.
   Începând cu regina persan─â Atossa, al c─ârei sclav grec i-a t─âiat sânul canceros, pân─â în secolul al XIX-lea, bolnavii care au fost supu┼či unor procedee de radio- sau chimioterapie primitive, pân─â la pacienta cu leucemie a lui Mukherjee, Caria, împ─âratul tuturor bolilor vorbe┼čte despre oameni care au acceptat regimuri draconice pentru a supravie┼úui ┼či pentru a ne face pe noi s─â în┼úelegem secretele acestei maladii clasice.
   Emo┼úionant─â, stimulant─â ┼či surprinz─âtoare, împ─âratul tuturor bolilor ofer─â o privire fascinant─â asupra tratamentelor viitoare ale cancerului. Este o carte l─âmuritoare, care aduce speran┼ú─â celor care se str─âduiesc s─â dezbrace cancerul de haina lui de mister.
   Siddhartha Mukherjee este specialist în oncologie medical─â ┼či cercet─âtor. Este profesor la Universitatea Columbia ┼či face parte din personalul Centrului medical al Universit─â┼úii Columbia. A studiat ┼či absolvit medicina la Universitatea Stanford, la Universitatea Oxford ┼či la Facultatea de Medicin─â de la Harvard.

cite┼čte mai mult
cite┼čte mai pu╚Ťin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în func╚Ťie de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localit─â╚Ťi decât Bucure╚Öti

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în func╚Ťie de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Po╚Öta Român─â

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucr─âtoare

cu ridicare personal─â de la oficiul po┼čtal arondat adresei de livrare

data apari╚Ťiei:
Octombrie 2011
editura:
traduc─âtor:
Carmen Nedelcu
titlu original:
The Emperor of all Maladies: A Biography of Cancer
ISBN:
978-606-587-010-9
num─âr pagini:
504
format:
16x23.5
greutate:
0.62 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilal╚Ťi cititori (0)
alte c─âr╚Ťi din acela╚Öi domeniu