Integrala Khalil Gibran - vol. 1+2

1632 vizualizări

    Dacă, pentru Liban, cedrul simbolizează o identitate naţională, Khalil Gibran oferă acestei ţări o inconfundabilă identitate spirituală şi culturală.
    Gibran a fost cel mai popular creator în toată pleiada poeţilor şi artiştilor din aşa numita mahjar-emigraţia sau exilul provenit din Orientul Mijlociu arab, - plecaţi din ţările lor... citește descrierea completă

46,00 lei
indisponibilă
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Luni 01.04 - Marți 02.04
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Sâmbătă 30.03 - Luni 01.04
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
alte cărți scrise de
Kahlil Gibran
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Integrala Khalil Gibran - vol. 1+2

    Dacă, pentru Liban, cedrul simbolizează o identitate naţională, Khalil Gibran oferă acestei ţări o inconfundabilă identitate spirituală şi culturală.
    Gibran a fost cel mai popular creator în toată pleiada poeţilor şi artiştilor din aşa numita mahjar-emigraţia sau exilul provenit din Orientul Mijlociu arab, - plecaţi din ţările lor de origine şi care, prin noul mediu social-cultural şi prin deschiderea şi asimilarea valorilor occidentului, adaptate la condiţiile istorice lăsate acasă, aveau să constituie aşa-numita Al-Nahda, Renaşterea spirituală şi creatoare a lumii arabe şi mijlociu-orientale. Dar, fiind un "exilat" emigrant şi un "renascentist" ofensiv şi incoruptibil, Gibran este privit, mai ales în spaţiul spiritual de origine, şi ca un rebel politic al lumii arabe şi un răzvrătit artistic care a adus ruptura cu vechea şcoală filosofică, poetică şi artistică a spaţiului arab. Astăzi cei un miliard şi jumătate de arabi îl privesc, cu aceeaşi ardoare ca pe marele "erou literar" care, pentru libanezi, echivalează, simbolic şi emoţional, cu profilul stilizat al cedrului imprimat pe drapelul naţional al Libanului.
    Există ceva inefabil care l-a ridicat pe Gibran mai presus de contemporaneitatea sa şi am numi prin aceasta răsturnarea fulgurantă pe care a produs-o atât în limbaj cât şi în stilul şi tematica poeziei şi a creaţie literare arabe, în general. El a avut îndrăzneala de a crea altceva, un stil fără nici o filiaţie şi fără nici o legătură cu stilul sau cu modele vremii sale - adică acel stil care a rămas în istoria ideilor şi a creaţiei estetice şi poetice drept "stilul gibranian".
    Literatura arabă a fost, cu certitudine, una dintre cele mai bogate şi mai surpinzătoare ale lumii. Şi ea rămâne şi astăzi, la fel de bogată, generoasă şi surprinzătoare şi aceasta pentru că, într-un fel, spiritul gibranian continuă să o anime şi pentru că Gibran trăieşte, încă, printre noi şi alături de noi, aşa cum ne profeţea în ultimele sale cuvinte care, pe sarcofagul de la Bişarri, îi definesc, fără pereche, universalitatea şi nemurirea: „Sunt viu, asemenea vouă şi mă aflu alături de voi. Închideţi ochii, uitaţi-vă de jur-împrejur şi mă veţi vedea" (Dumitru Chican)

data apariției:
Ianuarie 2021
editura:
traducător:
Dumitru Chican
ISBN:
978-606-8138-83-1
număr pagini:
632
format:
15x23 cm
greutate:
0.82 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!