caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Istorie getică sau gotică - Fasti getici o gotici

Istorie getică sau gotică - Fasti getici o gotici

   Carlo TROYA (1784-1858), un mare istoric şi om politic italian, scrie şi publică, la Napoli, o istorie a Italiei în Evul Mediu şi Codicele diplomatic Longobard. Aceste cca 8700 pagini sunt scrise pe baza surselor documentare disponibile în bibliotecile italiene, flosind şi documente din istoria Romei antice.
   Ceea ce deosebeşte şi evidenţiază lucrarea lui Carlo Troya în ce ne priveşte este faptul că acolo unde a găsit în sursele folosite menţiuni despre daco-geto-goţi, pe lângă că le-a folosit în lucrarea sa, unde le era locul, le-a adunat laolaltă şi a făcut cu
ele două volumaşe, pe care le-a publicat ca anexe ale volumului II (1), şi, respectiv, volumul II (2).
   Este uimitoare această precizie a lui C. TROYA, la jumătatea secolului XIX, când stabilirea riguroasă că în mileniul V î.e.n. nu era locuit, în Europa, decât Spaţiul Carpatic s-a realizat în urma cercetărilor întreprinse de Universitatea Californiei din Los Angeles (UCLA), la iniţiativa lui Franklin Murphy, cancelarul acesteia, pe baza resturilor arheologice din mileniul V, în toată Europa.
   Dacă ar putea exista vreo îndoiaîă că civilizaţia şi cukura cele dintâi ale Europei sunt înfăptuiri ale carpato-dunărenilor, am putea prezenta rezultatele cercetărilor Universităţii din Cambridge (Marea Britanie) care o conchid că Spaţiul Carpatic este locul de unde au plecat arienii indieni, persanii, grecii antici, latinii, celţii, germanii şi slavii.
   Carto Troya observă şi face cunoscut în lucrările sale cum, datorită unor erori, practici milenare geto-dace ajung să-şi afle o origine târzie în occidentul Europei.
   Că Traian a cucerit numai o parte din Dacia au arătat-o mai mulţi autori. în realitate această suprafaţă nu a reprezentat nici o treime din Dacia lui Decebal, dar nu întinderea exactă este cea care interesează acum.
   Carlo Troya scrie şi citează surse că regatul geto-dac liber a atacat mereu zona romană din Dacia până când Aurelian s-a văzut obligat să se retragă la sud de Dunăre, lăsând geto-dacilor Dacia întreagă.
   Important ni se pare că această carte este opera unui italian celebru, că este scrisă cu obiectivitate şi că se află în ea şi aspecte care nu se găsesc în alte cărţi.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Octombrie 2013
traducător:
Paula Voicu
ISBN:
978-973-9049-10-8
număr pagini:
152
format:
16.5x23
greutate:
0.23 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu