caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Jurnal - voi dăinui...

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Jurnal - voi dăinui...

   Volumul nu este o recenzie a operei lui Leonardo Da Vinci ci o reflexie a omului şi gânditorului Leonardo Da Vinci
   Aceste însemnări, notiţe, iniţal scrise pe bucăţi de hârtie de diverse tipuri si mărimi împărţite între prieteni după moartea lui Leonardo, au poposit treptat în diverse colecţii importante, cum ar fi Biblioteca Regală de la Castelul Windsor, Luvru, Biblioteca Nacional de Espana, Muzeul Victoria şi Albert, Ambrosiana Biblioteca din Milano - care deţine douăsprezece volume Codex atlanticus - şi Biblioteca Britanică din Londra - care a pus o selecţie din Codex
Arundel (BL Arundel MS 263) on-line. Codex Leicester este singura lucrare ştiinţifică majoră a lui Leonardo în mâini private. Acesta este deţinută de Bill Gates şi se prezentată o dată pe an în diferite oraşe din întreaga lume
   Notele lui Leonardo pare să fi fost destinate pentru publicare, deoarece multe dintre foi au o formă ca pentru a facilita acest lucru, în multe cazuri, un singur subiect, de exemplu inima sau fătul uman, este acoperit în detaliu în cuvinte şi imagini pe o singură coală.
   Această carte este un cumul al notelor, făcute de Leonardo cu scopul de a fi introduse in viitoare volume structurate conform domeniilor de interes pentru marele artist si gânditor al Renaşterii.
   Din păcate, Leonardo nu a reuşit sa-şi concretizeze intenţia şi, multe sute de ani, notele sale au rămas o enigma pentru cercetători. Acum mai bine de un secol un, răbdător şi meticulos investigator al vieţii şi operei lui Da Vinci, scriitorul german Jean Paul Richter, a reuşit, pornind de la munca făcuta de câţiva cercetători ce l-au precedat, să le reorganizeze ţinând cont intenţiile autorului şi să le traducă facându-le astfel accesibile publicului larg...
   A rezultat un volum extrem de edificator referitor nu doar la opera lui Leonado dar mai ales la personalitatea şi modul de a gândi şi acţiona al acestuia.
   Aflăm astfel ca Leonardo a fost nu doar pictor, inventator, sculptor dar şi geograf, geolog, biolog, medic, scriitor, culegător de fabule, prooroc, filozof, psiholog.
   Notele lui Leonardo mai dezvăluie si secvenţe ale lumii şi epocii pe care a trait-o cu intensitate.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2014
editura:
traducător:
Diana Gabor
ISBN:
978-973-701-071-1
număr pagini:
600
format:
17x24
greutate:
0.94 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu