Manual de astrologie vedică - partea I

   Întrebările despre cine suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm, sunt fundamentele pe care a fost construită întreaga gândire. Pentru a răspunede la aceste întrebări s-au construit sisteme filosofice şi culturale, s-au scris biblioteci uriaşe de cărţi şi au curs multe râuri de cerneală. Fără a exagera prea mult, se poate chiar susţine că destinul întregii omeniri a fost construit de căutarea acestor răspunsuri. S-au născut culturi, au pierit civilizaţii, iar omul a rămas chinuit de aceleaşi căutări.
   Astăzi, viaţa a devenit mult mai comodă decât acum câteva secole, tehnologia s-a dezvoltat foarte mult, putem ajunge oriunde pe pământ într-un timp foarte scurt, ştiinţa face noi şi noi descoperiri, totuşi parcă ceva lipseşte, răspunsul care să lumineze toate întrebările la un loc nu e nicăieri, omul a rămas în continuare închis în labirintul său, speriat de frica întâlnirii cu Centaurul.
   Dar ce anume caută omul de fapt? Ce vrea să afle de nu a reuşit să găsească până acum?
   Poate nu a căutat unde trebuie. Poate că răspunsul la întrebările sale nu se află în vorbele pline de tâlc ale înţelepţilor.
   Şi atunci unde să mai caute?
   Pe frontispiciul templului lui Apollo din Delphi stătea scris "Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte Universul şi zeii". Una dintre poruncile creştine spune să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Ambele fac referire la sine, punctul de plecare, pentru înţelegerea şi armonia cu exteriorul este propria persoană. Poate că răspunsurile la toate întrebările noastre sunt în noi şi poate că zbucimul căutării lor în altă parte ne-a îndepărtat de noi înşine şi de posibilitatea de a găsi pacea şi fericirea.
   Astrologia oferă răspunsuri la multe întrebări despre noi înşine şi relaţia noastră cu ceilalţi.
   Lucrarea de faţă este astfel structurată încât această ştiinţă, astrologia, să poată fi studiată de oricine este interesat să cunoască mai mult. Nu este deloc un domeniu atât de neprietenos cum pare la prima vedere. E suficient să înţelegem câteva lucruri esenţiale, pilonii care stau la baza astrologiei, şi apoi totul devine foarte simplu.
   Acest tratat se studiază cu o astrogramă în mână, e de preferat sa fie astrogramă proprie sau a cuiva apropiat pentru a se face mai uşor legătura dintre lumea concretă şi indicaţiile astrologice, adică de cum deschizi manualul de astrologie devii deja un mic astrolog.

data apariției:
Septembrie 2013
editura:
ISBN:
978-606-93459-4-8
număr pagini:
328
format:
14x21
greutate:
0.425 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Evghenia Cozma
alte cărți din același domeniu