Metagenealogia - familia este şi comoară, şi capcană

    Metagenealogia nu este o terapie în sensul clasic al termenului. Bazată pe studierea arborelui genealogic, ea nu reprezintă o metodă de tratare a unei boli, ci un travaliu de conştientizare care presupune atât înţelegerea elementelor din trecut care ne-au oferit formă, cât şi deschiderea către un viitor căruia noi îi dăm formă. Trecutul încearcă să impună un sens viitorului, dar, în realitate, viitorul este cel care dă sens trecutului, oferindu-i o nouă semnificaţie: iată, pe scurt, sensul şi esenţa metagenealogiei.
    Străbunicii, bunicii şi părinţii se contopesc în noi atât la bine, cât şi la rău. Familia este un clan căruia vrem să-i aparţinem. Temându-ne că vom fi excluşi dacă ne diferenţiem, repetăm erorile strămoşilor noştri. Forţele de repetiţie şi forţele de creaţie, în dinamica lor nesfârşită, ne îndeamnă să reluăm neîncetat aceleaşi tipare şi, simultan, ne împing să devenim ceea ce suntem noi cu adevărat. Aşa se transformă fiecare familie într-o entitate dublă: umbră şi lumină. Capcana şi comoara se unesc în descendent. Ne înscriem într-o linie familială pe care o recunoaştem drept o comoară, dar suntem prada, mai mult sau mai puţin conştientă, a capcanelor sale.
    Mai degrabă decât un manual, Metagenealogia este romanul unei duble iniţieri: prima, deja împlinită, a fondatorului metagenealogiei, şi a doua, în curs de realizare, a celui care va fi dispus să intre în joc şi să pornească pe acest drum către recucerirea adevăratei sale identităţi. Presărată cu momentele cheie ale formării şi parcursului lui Alejandro Jodorowsky, cartea descrie - prin prisma unei experienţe de peste 40 de ani în studierea arborelui genealogic şi a Tarotului de Marsilia - două teze la fel de importante: prezentul ca unică realitate şi unitatea ca adevăr suprem al fiinţei.
    O pledoarie pentru descoperirea divinului din noi, prin eliberarea de obstacolele emoţionale şi mentale care constituie egoul personal.


data apariției:
Septembrie 2020
editura:
colecția:
ISBN:
978-606-8560-95-3
număr pagini:
584
format:
13x20
greutate:
0.47 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu