Ştiinţa artei psihoterapiei - terapia reglării afectului şi neuropsihanaliza clinică

2100 vizualizări

    La fel ca în ultimele două cărţi, fiecare capitol reprezintă o dezvoltare ulterioară a teoriei la un moment dat, astfel încât ideile din fiecare secţiune apar într-o ordine cronologică. Unele dintre capitolele de început sunt reeditate; capitolele mai recente conţin multe materiale noi şi nu au mai fost publicate.citește descrierea completă

42,00 lei
/
46,00 lei
-9%
grăbește-te! mai sunt doar 2 ex. în stoc
cumpăra cartea și primești 42 puncte
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Vineri 29.03 - Luni 01.04
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Vineri 29.03 - Sâmbătă 30.03
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Ştiinţa artei psihoterapiei - terapia reglării afectului şi neuropsihanaliza clinică

    La fel ca în ultimele două cărţi, fiecare capitol reprezintă o dezvoltare ulterioară a teoriei la un moment dat, astfel încât ideile din fiecare secţiune apar într-o ordine cronologică. Unele dintre capitolele de început sunt reeditate; capitolele mai recente conţin multe materiale noi şi nu au mai fost publicate.
    Aici, la fel ca în toate lucrările mele din ultimii douăzeci de ani, continuu să utilizez sintagma teoria reglării pentru a indica în mod explicit că ceea ce ofer este o teorie, o expunere sistematică a principiilor generale ale unei ştiinţe. În mod specific, este o formulare a unei concepţii explicative a procesului de dezvoltare, despre care am afirmat că este unul dintre obiectivele fundamentale ale ştiinţei. Ca teorie fundamentală, poate fi folosită pentru scopuri clinice, iar în mai multe capitole descriu cum „teoria modernă a ataşamentului", bazată pe date neurobiologice (Schore & Schore, 2008), a transformat teoria clasică a ataşamentului într-o teorie a reglării, una care poate servi drept bază ştiinţifică pentru ART. În plus, teoria reglării poate fi folosită ca sursă prolifică de ipoteze testabile pentru cercetarea experimentală.
    Cititorul va observa că în multe dintre capitolele care urmează, scrise în decursul celei mai recente perioade, mă refer la o schimbare de paradigmă. În acest interval, ceea ce a început ca nişte incursiuni iniţiale ale deceniului creierului s-a transformat într-un torent al (re)explorărilor mai complexe ale problemelor fundamentale ale creierului/minţii/corpului ale ştiinţei secolului XXI, relevante atât pentru cercetători, cât şi pentru clinicieni. „Dezvoltarea remarcabilă a cunoaşterii'' în neuroştiinţă şi în teoria dezvoltării a generat o schimbare palpabilă de paradigmă, nu numai în ştiinţele biologice, ci şi în toate ştiinţele experimentale şi aplicate şi chiar şi în cele teoretice. Fiecare capitol al acestei cărţi descrie, cu unele detalii, cum schimbarea de paradigmă afectează întregul domeniu al sănătăţii mintale, inclusiv practica psihoterapiei.

data apariției:
Iunie 2019
editura:
colecția:
traducător:
Ines Simionescu
titlu original:
The Science of the Art of Psychotherapy
ISBN:
978-973-111-760-7
număr pagini:
336
format:
13x20 cm
greutate:
0.27 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!