caută
colecții
colecții

Pentru binele tău - rădăcinile violenţei în educaţia copilului

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Pentru binele tău - rădăcinile violenţei în educaţia copilului

   Volumul de faţă este totodată tulburător şi revelator. Prezentând trei studii de caz, printre care şi cel al lui Adolf Hitler, Miller demonstrează că abuzurile psihologice şi fizice suferite în copilărie prin punerea în aplicare a "pedagogiei negre", asociate cu interdicţia exprimării şi trăirii sentimentelor de mânie, frustrare, tristeţe, reprezintă o combinaţie extrem de nocivă, care se repercutează la vârsta adultă. Conform teoriilor sale, bolile mintale, comportamentele antisociale şi cele autodistructive (toxicomania, alcoolismul, prostituţia) sunt consecinţa furiei şi a suferinţei refulate - rezultatul unor traume emoţionale inconştiente rămase nerezolvate.
   Autoarea subliniază că
indignarea şi sentimentul de revoltă în faţa unor fapte precum genocidul sau alte manifestări de cruzime nu au niciun rezultat. La fel de inutilă este şi găsirea unui vinovat. Singurul lucru care poate rupe cercul vicios al violenţei este (în cazul părinţilor) recunoaşterea vinei şi a suferinţelor provocate şi - în cazul celor care au suferit abuzuri - trăirea liberă a suferinţei, a stării de doliu, conştientizarea traumelor din copilărie.
   Cartea Pentru binele tău este un semnal de alarmă pentru părinţi, dar şi pentru adulţi în general: metodele rigide sau violente de educaţie, reprimarea impulsurilor fireşti ale micuţilor nu sunt în niciun caz "pentru binele copilului", aşa cum se afirmă de obicei. Aşa cum atrage atenţia autoarea, societatea noastră trăieşte într-o stare de negare, idealizând rolul părintelui şi al educatorului şi minimalizând durerea copilului umilit, maltratat, redus la rolul de instrument al nevoilor părinteşti. Rezultatele acestei atitudini sunt astăzi mai vizibile decât oricând: crime în masă, războaie, atentate, sinucideri. Ieşirea din acest impas nu este uşoară, dar va aduce cu sine o libertate emoţională salvatoare. (Ioana Socolescu)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Februarie 2017
editura:
colecția:
traducător:
Ida Alexandrescu
ISBN:
978-973-111-627-3
număr pagini:
368
format:
13x20
greutate:
0.315 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Alice Miller
alte cărți din același domeniu