caută
colecții
colecții

Pledoarie pentru mami şi tati

Pledoarie pentru mami şi tati

   "Am înţeles despre ce e viaţă..."
   Cuvintele de mai sus pot ţine loc de motto, de corolar, de dedicaţie, chiar şi de cuprins, de orice... Aceste câteva cuvinte descriu cel mai bine spiritul de care e străbătută ultima carte a Mirelei Retegan – cunoscut jurnalist de radio şi foarte populară "show-woman" prin gaşca ei celebră, Zurli, cu care colindă ţară în lung şi-n lat: Pledoarie pentru mami şi tati. Sunt cuvintele unui copil către mama lui, dar în aceeaşi măsură constituie chiar mesajul mamei-autoare către sine, către prieteni, către univers. Am înţeles
despre ce e viaţă şi vreau să împărtăşesc totul cu voi... am înţeles despre ce e viaţa mea de femeie şi de mamă şi vă dăruiesc lecţiile ei... posibile parafraze pentru sensul tuturor mesajelor cărţii, pe care Mirela le îmbracă într-o scriitură vie, alertă şi de o sinceritate teribilă.
   Cartea cuprinde "pastile de înţelepciune" care curg una după alta, ca mărgelele unui colier de preţ - foarte scurte eseuri reflexive respirând un aer de confesiune prietenoasă de care te simţi imediat mândru că-l poţi respiră odată cu autoarea. Încă de la primele lecturi, simţi că începi să-i iubeşti prezenţa vie, adică sincerităţile fruste şi pline de umor despre bucurii şi căderi, lucruri de om trăitor pe pământ cu bune şi rele, copil, iubiţi, dimineţi cu soare sau ploi, căutări, ezitări ori certitudini, pe toate le simţi aproape şi le simţi ale tale, că printr-un transfer magic. Nicicând o împărtăşire de viaţă, judecăţile de inima ale unui semen nu au fost mai lesne de primit, şi mai cu bucurie, decât aici. Mirela meştereşte fiecare mărgică din şirag cu acea înţelepciune care vine din aşezarea minţii şi a inimii în respectul pentru valorile vieţii, când, în fine, ajungi "s-o înţelegi"... Iar aste e de nerefuzat..! Comunicările Mirelei Retegan se circumscriu unor zone preferate, care o definesc şi în plan personal, în cotidian: despre triada copil - mama - tată raportată la viaţă proprie: fetiţă ei Maya, tatăl acesteia, aflat departe, ea însăşi. Pledoaria e pentru toţi trei în armonie, însă nu neapărat pentru familie, căci lecţia de viaţă cea mai importantă este că poţi cuprinde cu iubire şi înţelegere orice distanţă pământeană sau eterică aflată între minţi şi inimi şi că acest spaţiu plin de intersecţii hrănitoare marchează evoluţia şi binele copilului la fel că într-o familie dedicată. Cu o condiţie: că Mama şi Tată să muncească la această viziune comună şi s-o întreţină.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Februarie 2016
ISBN:
978-606-92578-5-2
număr pagini:
208
format:
14.5x20
greutate:
0.235 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Mirela Retegan
alte cărți din același domeniu