în perioada 13.08.2020 - 6.09.2020 ne vom bucura de vacanţă. comenzile înregistrate în această perioadă vor fi procesate începând cu 7.09.2020
x
caută
Islamism

Obârşia luminii - islamul şiit în texte alese

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Obârşia luminii - islamul şiit în texte alese

   Lucrarea reprezintă o selecţie de texte alese realizată de Allamah Tabataba'i, unul dintre cei proeminenţi gânditori contemporani specializaţi în filosofia islamică şi islamul şiit, a cărui contribuţie a ajutat mult la deschiderea Occidentului către cultura şi filosofia şiită. Pană la el, aproape toate studiile occidentale se limitau la punctul de vedere al islamului sunnit şi se bazau pe sursele şi colecţiile sunnite.
   Literatura hadit-urilor şiite include toate spusele Profetului islamului acceptate de şiiţi, cât şi tradiţiile celor doisprezece Imami, de la Ali ibn Abi Talib până la Mehdi.
   Această colecţie
este aşadar considerată a fi, dupa Sfântul Coran, cel mai important fond de texte religioase pentru şiiţi.
   La fel ca in islamul sunnit, şi în acest caz hadit-urile alcătuiesc, împreună cu Coranul, cartea revelată, baza tuturor ştiinţelor teologice, incluzand bineinteles şi Sari'ah, precum şi viaţa religioasă în ambele sale aspecte, cel intelectual şi cel devoţional.
   Termenul de imam, asa cum este el folosit în şiism, diferă de întrebuinţarea sa obişnuită în limba arabă, unde înseamnă "conducator", sau în teoria politică sunnită, unde inseamnă califul insuşi.
   Asa cum este el folosit în şiism, termenul se referă la o persoană care deţine "lumina lui Muhammad" (al-nur al-mahammadi). Imamii sunt precum un lanţ de lumina care izvoraşte din "soarele profeţiei".
   Tot ceea ce spun ei provine de la aceeaşi comoară sacră a înţelepciunii călăuzitoare. Din moment ce ei reprezintă o prelungire a realităţii lăuntrice a nobilului Profet, cuvintele lor provin chiar de la acesta.
   Siiţii încorporează spusele Imamilor, transmise pe o perioada de mai bine de două secole, într-un singur corpus cu cele ale nobilului Profet. Prin aceasta se deosebeste concepţia şiită referitoare la hadit-uri de cea sunnită.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Septembrie 2012
editura:
colecția:
traducător:
Carmen Vestali
ISBN:
978-973-111-344-9
număr pagini:
224
format:
13x22
greutate:
0.255 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de ***
alte cărți din același domeniu