caută
colecții
colecții

Psihoterapie jungiană - un studiu de psihologie analitică

Psihoterapie jungiană - un studiu de psihologie analitică

   Această carte conţine o prezentare a metodelor terapeutice utilizate de psihologii de orientare analitică. Ea este fundamentată pe propriile investigaţii ale lui Jung şi include evoluţii ale ideilor şi practicilor lui iniţiate de alţii.
   Jung a susţinut că opera lui este ştiinţifică în sensul că a descoperit un domeniu obiectiv de investigaţie. Când aplicăm această afirmaţie la aria psihoterapiei analitice, trebuie să spunem limpede că, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în alte ştiinţe, personalitatea terapeutului se alătură metodelor adoptate într-un mod necaracteristic pentru metoda experimentală. În ştiinţele naturale, studiul este
de un tip diferit, iar personalitatea investigatorului este semnificativă doar în calitatea lui de om de ştiinţă. Prin contrast, în terapia analitică influenţa personală a analistului îi străbate toata munca şi se extinde mai departe asupra generaţiilor de psihoterapeuti; modul în care fac eu psihoterapie este influenţat inevitabil de faptul că l-am cunoscut pe Jung, am dezvoltat o loialitate personală faţă de el şi am fost în terapie cu trei analişti care s-au aflat sub influenţa lui. Aceste influenţe se păstrează, oricât de diferit ar fi comportamentul meu de terapeut faţă comportamentul lui Jung şi al terapeuţilor mei sau oricât de diferite ar fi concepţiile, modelele sau teoriile pe care le-am dezvoltat.
   Având aceste reflecţii în minte, am numit această carte Psihoterapie jungiană cu subtitlul "Un studiu de psihologie analitică". Astfel, îmi recunosc datoria faţă de Jung, dar indic în acelaşi timp că psihologia analitică este o disciplină de sine stătătoare. (Michael Fordham)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2015
editura:
colecția:
traducător:
Brânduşa Popa
ISBN:
978-973-111-488-0
număr pagini:
320
format:
13x20
greutate:
0.3 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu