caută
colecții
colecții

Bucătăria fără foc - 238 de reţete de hrană vie

90 vizualizări
ADAUGĂ LA FAVORITE

Bucătăria fără foc - 238 de reţete de hrană vie

90 vizualizări
data apariției:
Mai 2010
editura:
ISBN:
978-973-699-008-3
număr pagini:
94
format:
14x20
greutate:
0.13 kg
ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]
15,00 lei
ÎN STOC
Cartea se află în stocul Librăriei Eu Sunt (14 buc.)
Adaugă în coș
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]
ne poți contacta și la: 0722.298.137 / 0754.025.588 | [email protected] (luni - vineri: 9:00 - 18:00)

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

    Se ştie că plantele asigură omului principala sursă de existenţă, fără de care viaţa lui şi a animalelor nu ar fi posibilă. În acelaşi timp, plantele constituie sursele primare de nutriţie pentru animale care le transformă în lapte, ouă, etc, folosite de asemenea în alimentaţia omului. Ierburile şi seminţele lor, pomii şi roadele lor sînt oferite cu generozitate omului care trebuie să facă efortul de a le cunoaşte mai bine şi de a le folosi în nutriţia lui zilnică.
    Carnea a fost introdusă în alimentaţia omului mult mai tîrziu decît vegetalele, nu atît din necesitate, cît mai mult ca o dorinţă de diversificare a nutriţiei. Aşa a apărut alimentaţia mixtă, omnivoră care se bazează pe trei mari grupuri de substanţe chimice: zaharurile (glucidele sau hidrocarbonatele), proteinele şi grăsimile. Acestora li se adaugă în cantităţi mult mai mici dar mai importante ca cele dintîi: enzimele, vitaminele şi microelementele.
    Multă vreme proteinele au fost confundate cu carnea şi cu peştele. Astăzi, mulţi oameni cunosc şi consumă alimente de origine vegetală crude, cu un conţinut la fel de ridicat sau mai mare de proteine, cum sînt: algele, soia, lintea, fasolea, mazărea, nucile, arahidele, etc. De asemenea, există alge sălbatice sau de cultură cu un conţinut bogat în proteine, de pînă la 30% şi respectiv 70%. Este semnificativ faptul că în Japonia se consumă în alimentaţia zilnică 25% alge, sub formă de supe, pîine, paste făinoase, îngheţată, sau prăjitură. Fructele, legumele şi seminţele conţin adevărate miracole, pe lîngă valoarea nutritivă foarte ridicată recunoscută, ele pot fi considerate şi factori terapeutici de primă importanţă. Este suficient de amintit că numeroase afecţiuni pot să fie tratate cu plante sau cu produse obţinute din ele. Astfel, noi înşine am vindecat ulcere duodenale într-o singură lună cu tratamente naturale, cu suc de varză albă sau de cartofi; colite cronice cu suc de morcovi; stări gripale cu ceaiuri de fenicul, coriandru, măghiran sau sovîrf, foarte bogate în magneziu şi vitamine. O parte din această experienţă este cuprinsă aici...

    Se ştie că plantele asigură omului principala sursă de existenţă, fără de care viaţa lui şi a animalelor nu ar fi posibilă. În acelaşi timp, plantele constituie sursele primare de nutriţie pentru animale care le transformă în lapte, ouă, etc, folosite de asemenea în alimentaţia omului. Ierburile şi seminţele lor, pomii şi roadele lor sînt oferite cu generozitate omului care trebuie să facă efortul de a le cunoaşte mai bine şi de a le folosi în nutriţia lui zilnică.
    Carnea a fost introdusă în alimentaţia omului mult mai tîrziu decît vegetalele, nu atît
din necesitate, cît mai mult ca o dorinţă de diversificare a nutriţiei. Aşa a apărut alimentaţia mixtă, omnivoră care se bazează pe trei mari grupuri de substanţe chimice: zaharurile (glucidele sau hidrocarbonatele), proteinele şi grăsimile. Acestora li se adaugă în cantităţi mult mai mici dar mai importante ca cele dintîi: enzimele, vitaminele şi microelementele.
    Multă vreme proteinele au fost confundate cu carnea şi cu peştele. Astăzi, mulţi oameni cunosc şi consumă alimente de origine vegetală crude, cu un conţinut la fel de ridicat sau mai mare de proteine, cum sînt: algele, soia, lintea, fasolea, mazărea, nucile, arahidele, etc. De asemenea, există alge sălbatice sau de cultură cu un conţinut bogat în proteine, de pînă la 30% şi respectiv 70%. Este semnificativ faptul că în Japonia se consumă în alimentaţia zilnică 25% alge, sub formă de supe, pîine, paste făinoase, îngheţată, sau prăjitură. Fructele, legumele şi seminţele conţin adevărate miracole, pe lîngă valoarea nutritivă foarte ridicată recunoscută, ele pot fi considerate şi factori terapeutici de primă importanţă. Este suficient de amintit că numeroase afecţiuni pot să fie tratate cu plante sau cu produse obţinute din ele. Astfel, noi înşine am vindecat ulcere duodenale într-o singură lună cu tratamente naturale, cu suc de varză albă sau de cartofi; colite cronice cu suc de morcovi; stări gripale cu ceaiuri de fenicul, coriandru, măghiran sau sovîrf, foarte bogate în magneziu şi vitamine. O parte din această experienţă este cuprinsă aici...

citeşte mai mult
citeşte mai puțin
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
INFORMAȚII CARTE
data apariției:
Mai 2010
editura:
Miracol
ISBN:
978-973-699-008-3
număr pagini:
94
format:
14x20
greutate:
0.13 kg
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
alte cărți de Elena Niţă Ibrian
alte cărți din același domeniu