Dincolo de pedepse şi răsfăţ - ajută-ţi copilul să devină stăpân pe sine

    Rareori apare câte o carte care să nu fie conformă cu modul în care societatea tinde să facă lucrurile şi care reuşeşte să ne facă să adoptăm o abordare cu totul nouă — în special când e vorba, până la urmă, despre „propriul cămin".
    Pentru mulţi cititori, dacă nu chiar pentru toţi, conţinutul cărţii de fată va fi ceva cu totul nou. Pentru unii, lectura va fi resimţită ca un şoc, ca o palmă peste faţă sau ca un bobârnac în mijlocul frunţii. Pentru alţii, va fi o confirmare a stilului de parentaj pe care îl practică deja, furnizându-le înţelegerea şi susţinerea pe care, în majoritatea contextelor, nu le primesc.
    Pentru mulţi dintre cei ca mine, cu copii adulţi, întrebarea care va apărea în minte este: „Unde era cartea asta când copiii mei erau mici?"
    Realitatea este că pur şi simplu nu am fost conştienţi de adevărurile uimitoare pe care Shefali Tsabary le împărtăşeşte cu noi în acest volum. Deşi ne iubeam copiii şi făceam tot ce ştiam mai bine, metodele noastre se bazau pe tipul de parentaj de care am avut parte, la rândul nostru, în copilărie. În consecinţă, nu ştiam să ne creştem copiii altfel — într-un mod mai subtil şi mai axat pe validări, care să-i ajute să devină nişte adulţi încrezători în sine, fericiţi şi responsabili.
    Îmi vin în minte cuvintele dintr-un cântec de pe coloana sonoră a filmului Jesus Christ Super Star: „Putem s-o luăm de la capăt?" Iar vestea bună este: „Da!" Noi, părinţii, şi toţi cei implicaţi în creşterea copiilor putem s-o luăm de la capăt.


data apariției:
Mai 2018
editura:
traducător:
Violeta Bîrzescu
titlu original:
Out of Control. Why Disciplining Your Child Doesn't Work - and What Will
ISBN:
978-606-40-0063-7
număr pagini:
256
format:
13x20
greutate:
0.19 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Shefali Tsabary
alte cărți din același domeniu