colecții
colecții

Glutenul - cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

Glutenul - cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

data apariției:
Octombrie 2018
editura:
traducător:
Cristina Livia Vasilescu
ISBN:
978-606-8560-67-0
număr pagini:
224
format:
13x20
greutate:
0.2 kg
223 vizualizări
ADAUGĂ LA FAVORITE
3100 lei
/
34 00 lei
Adaugă în coș
ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: comenzi@eusunt.ro
3100 lei
/
34 00 lei
ÎN STOC
Cartea se află în stocul Librăriei Eu Sunt (1 buc.)
Adaugă în coș
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: comenzi@eusunt.ro
ne poți contacta și la: 0722.298.137 / 0754.025.588 | comenzi@eusunt.ro (luni - vineri: 9:00 - 18:00)
223 vizualizări

Livrare prin
Poșta Română

10.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

10.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

14.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

    Autorităţile sanitare publice, nutriţioniştii şi producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susţinând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de faţă ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentaţie, am putea fi mult mai sănătoşi.
    Pentru creşterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naştere unor varietăţi monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind aşadar toxic.
    O persoană din trei are - fără să ştie - o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu şi-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziţie genetică, glutenul poate declanşa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă...
    Dacă medicina nu reuşeşte să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebaţi ce anume mâncaţi...

    Autorităţile sanitare publice, nutriţioniştii şi producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susţinând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de faţă ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentaţie, am putea fi mult mai sănătoşi.
    Pentru creşterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naştere unor varietăţi monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind aşadar toxic.
    O persoană din trei are - fără să ştie
- o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu şi-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziţie genetică, glutenul poate declanşa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă...
    Dacă medicina nu reuşeşte să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebaţi ce anume mâncaţi...

citeşte mai mult
citeşte mai puțin
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
INFORMAȚII CARTE
data apariției:
Octombrie 2018
editura:
Philobia
traducător:
Cristina Livia Vasilescu
ISBN:
978-606-8560-67-0
număr pagini:
224
format:
13x20
greutate:
0.2 kg
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
alte cărți din același domeniu