Glutenul - cum ne intoxică grâul cultivat în prezent


32,00 lei
/
34,00 lei
prin achiziționarea aceste cărți vei acumula 32 puncte - detalii
îN STOC
Cartea se află în stocul Librăriei Eu Sunt (2 buc.)
adaugă la favorite   
1. livrare estimată prin curier: Vineri 29.10.2021 - Luni 01.11.2021
2. ridicare de la oficiul poștal: 2 - 4 zile lucrătoare
selectează localitatea și află costul de transport

Glutenul - cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

    Autorităţile sanitare publice, nutriţioniştii şi producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susţinând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de faţă ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentaţie, am putea fi mult mai sănătoşi.
    Pentru creşterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naştere unor varietăţi monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind aşadar toxic.
    O persoană din trei are - fără să ştie - o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu şi-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziţie genetică, glutenul poate declanşa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă...
    Dacă medicina nu reuşeşte să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebaţi ce anume mâncaţi...


data apariției:
Octombrie 2018
editura:
traducător:
Cristina Livia Vasilescu
ISBN:
978-606-8560-67-0
număr pagini:
224
format:
13x20
greutate:
0.2 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu