Părinţi altfel - cu copii de la -1 la 10 ani - Educaţie nutriţională pentru actuali şi viitori părinţi. Reţete sănătoase şi hrănitoarePărinţi altfel - cu copii de la -1 la 10 ani - Educaţie nutriţională pentru actuali şi viitori părinţi. Reţete sănătoase şi hrănitoare

   PĂRINŢI ALTFEL reprezintă esenţa viziunii holistice a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi asupra alimentului şi alimentaţiei şi, la fel ca toate celelalte cărţi ale sale, spune adevărul! Noi, editorii, care am studiat luni de zile toate celelalte lucrări de pe piaţa de carte, am înţeles că modul în care autorul vede lucrurile reprezintă diferenţa dintre volumul de faţă şi restul lucrărilor create pe tema: sfaturi pentru cei care vor să aibă copii sănătoşi, puternici şi pregătiţi pentru viaţă.
   Majoritatea cărţilor sunt scrise de nutriţionişti (unii şcoliţi, alţii aflaţi la stadiul de "amatori"), de medici pediatri sau de mămici care au studiat problema alimentaţiei şi au ajuns la anumite concluzii... Ce mai, toată lumea scrie cărţi pentru copii, de la geneticieni la chefs! Problema este că rari sunt cei care au o imagine de ansamblu, fiecare fiind specializat pe un singur domeniu!
   A te hrăni, si mai ales a hrăni un copil, nu este o joacă! Iar majoritatea părinţilor ştiu acest lucru şi, dacă până când au avut un copil au neglijat acest aspect cu ei înşişi, atunci când bebeluşul a apărut în familie au început să devină conştienţi de faptul că trebuie să ia măsuri... Dar ce este de făcut?
   Statisticile si studiile făcute pe tema sănătăţii copilului ne arată că ceva nu este în regulă cu modul în care acest domeniu a fost abordat până acum... pentru că este un dezastru! Nu este posibil ca micuţii sa fie atât de bolnăvicioşi, să facă diabet de la un an-doi, să aibă probleme de inimă, să sufere de astm din faşă, să răcească tot timpul, să aibă probleme psihice sau să se urce pe pereţi, în accese de isterie (mai nou, asta se cheamă ADHD - doar trebuia să i se dea o denumire...).
   Concluzia? Este clar că abordarea nu este corectă! Nici viitorii părinţi nu sunt bine sfătuiţi, nici cei actuali. Vom spune asa cum am mai zis-o: Dr. Menci ştie! Calitatea nr. 1 a domniei sale a fost dintotdeauna curiozitatea - de altfel, prima caracteristică a unui cercetător. Mai mult, fiind şi deschis către nou, a abordat domenii precum: chimia alimentului, genetica, nutriţia, informatica - şi când spunem "a abordat", ne referim la studn serioase în domeniu, care au culminat cu titluri de academician, doctor honoris causa etc!
   Ei bine când un genetician/nutritionist/specialistîn chimia alimentului se hotărăşte să scrie o carte pentru cei care îşi doresc copii şi pentru cei care au deja copii, atunci vă garantăm că rezultatul este unul de excepţie.
   Dragi cititori, părinţi în devenire sau deja părinţi, dragi bunici, mătuşi, unchi şi prieteni de familie, vă anunţăm cu bucurie că, în sfârşit, puteţi răsufla uşuraţi: lăsaţi îngrijorările deoparte şi nu vă mai faceţi probleme, deoarece aveţi la îndemână soluţia la toate frământările de până acum.
   Nu mai aveţi altceva de făcut decât să puneţi burta pe carte şi să treceţi la treabă! învăţaţi să creşteţi copiii corect - vă vor fi
recunoscători mai târziu!
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

data apariției:
Noiembrie 2013
ISBN:
978-606-93180-1-0
număr pagini:
288
format:
16.5x23
greutate:
0.655 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Gheorghe Mencinicopschi
alte cărți din același domeniu