caut─â
colec╚Ťii
colec╚Ťii

100 de reţete pentru noi, diabeticii

100 de reţete pentru noi, diabeticii

   Cartea de fa┼ú─â este scris─â de un proasp─ât diagnosticat cu diabet ┼či so┼úia lui. Niciunul dintre noi nu are studii de specialitate în nutri┼úionism sau medicin─â. Principiul de selec┼úie a re┼úetelor a fost folosirea de ingrediente s─ârace în carbohidra┼úi, colesterol, sodiu ┼či eliminarea, pe cât posibil, a pr─âjirii în ulei.
   Multe dintre re┼úetele selectate ini┼úial au suferit modific─âri fie prin înlocuirea alimentelor bogate în carbohidra┼úi, prezente în cantit─â┼úi mari, cu alte alimente s─ârace în carbohidra┼úi, fie prin mic┼čorarea consistent─â a gramajelor lor ┼či completarea cu alte alimente "prietenoase" cu diabeticii.
   Aceste re┼úete
sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastr─â. Pute┼úi crea propriile re┼úete consultând tabelele nutri┼úionale ale speciali┼čtilor în domeniu ┼či folosind alimente preferate cu aport sc─âzut de carbohidra┼úi.
Restric┼úiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precau┼úie probabil c─â v─â vor îngreuna demersul, îns─â ve┼úi reu┼či în timp s─â v─â crea┼úi re┼úete delicioase personalizate.
   Nu uita┼úi ca de fiecare dat─â când crea┼úi o re┼úet─â nou─â s─â cânt─âri┼úi alimentele ┼či s─â calcula┼úi aportul nutri┼úional per por┼úie.
   ┼×i nu în ultimul rând, fixa┼úi un meniu zilnic care s─â nu dep─â┼čeasc─â acea cantitate maxim─â de carbohidra┼úi, colesterol ┼či sodiu recomandat─â de medicul dumneavoastr─â.
   A scrie o carte de re┼úete pentru diabetici a venit nu ca un moft, ci ca o necesitate: nu g─âseam pe pia┼ú─â nicio lucrare pe aceast─â tem─â. Ap─âruser─â vreo dou─â sau trei, dar se epuizaser─â.
   Mai întâi am c─âutat s─â aflu câ┼úi carbohidra┼úi are fiecare aliment. Ave┼úi la finalul c─âr┼úii tabelul cu rezultatele acestui demers. Apoi, Luiza a început s─â-mi g─âteasc─â mânc─âruri în baza unor calcule, a┼ča încât s─â nu dep─â┼česc cele
180 de grame de carbohidra┼úi la care aveam dreptul zilnic. Aceast─â carte este povestea culinar─â a câtorva s─âpt─âmâni din via┼úa mea. Fiecare dintre re┼úetele de aici este f─âcut─â în cas─â, gustat─â de mine ┼či recomandat─â necondi┼úionat. V─â invit la o degustare ca între noi, diabeticii. Poft─â mare ┼či... Jos glicemia!

cite┼čte mai mult
cite┼čte mai pu╚Ťin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în func╚Ťie de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localit─â╚Ťi decât Bucure╚Öti

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în func╚Ťie de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Po╚Öta Român─â

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucr─âtoare

cu ridicare personal─â de la oficiul po┼čtal arondat adresei de livrare

data apari╚Ťiei:
Noiembrie 2013
editura:
ISBN:
978-606-8309-88-0
num─âr pagini:
160
format:
13x20
greutate:
0.145 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilal╚Ťi cititori (0)
alte c─âr╚Ťi din acela╚Öi domeniu