caută
colecții
colecții

Controlul depresiei şi al anxietăţii cu ajutorul îngerilor

Controlul depresiei şi al anxietăţii cu ajutorul îngerilor

    "Să lăsăm zilei povara ei", ne învaţă Iisus. Pentru cea de ieri, ne-am îngrijorat atunci, iar pe cea de mâine o vom duce mâine, prin forţa cu care ne întărim azi. Aşa, povara de mâine ne prinde pregătiţi. Dacă plângem azi pentru greutăţile de mâine, nu vom avea suficientă forţă să le purtăm, căci ne-am consumat deja din resursele luminoase.
    Oricum, viaţa este o alternanţă de tristeţi normale şi bucurii/fericiri. Acesta este firescul ei. Dacă ducem normalul tristeţii în patologicul ei persistent, e ca şi cum ne furăm singuri fericirea. Locul ei fiind
ocupat, când şi cum o mai poţi construi? O ratezi, trec momentele pe lângă tine fără să le savurezi frumuseţea şi splendoarea. Nu te poţi bucura de compania prietenilor, de natură, de savoarea unei mâncări, de un concert, de un zâmbet, de o glumă bună, de un gest frumos, de atât de multe. Ar fi păcat, pentru că viaţa, cu toate tristeţile ei, merită trăită frumos şi plin.
    A trăi starea momentului înseamnă să nu-ţi refuzi tristeţea, dar nici să nu te ataşezi de ea, fructificându-i avantajele pe care ţi le poate oferi. Fără ea eşti mai sărac, dar dacă o îmbrăţişezi prea mult, devii fragil şi vulnerabil. Putem avea, justificat, gânduri şi trăiri triste. Ele ne atrag atenţia asupra iluziilor şi dezamăgirilor, asupra slăbiciunii umane ce necesită compasiune şi sprijin, asupra orgoliului arogant, răutăţii sau egoismului care sunt de diminuat sau asupra viciilor care distrug şi rănesc. În concluzie, trebuie să fim vigilenţi în prezenţa tristeţii, pentru a nu ajunge să trăim zile şi luni întregi înecaţi în amărăciune.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Iulie 2020
ISBN:
978-973-0-31834-0
număr pagini:
256
format:
13x20
greutate:
0.205 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Felicia Toniţă