Fără limite - dezvoltă-ţi gândirea. Învaţă mai rapid şi eliberează-ţi viaţa extraordinară

1006 vizualizări

    Creierul este cel mai de preţ dar al nostru. Datorită lui putem învăţa. Iubi, crea şi chiar ne putem bucura. Este poarta spre emoţiile noastre, spre abilitatea noastră de a ne bucura de viată si de o intimitate de durată. Ne permite să inovăm, să ne dezvoltăm şi să... citește descrierea completă

46,00 lei
/
49,00 lei
-6%
indisponibilă
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Luni 01.04 - Marți 02.04
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Luni 01.04 - Marți 02.04
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Fără limite - dezvoltă-ţi gândirea. Învaţă mai rapid şi eliberează-ţi viaţa extraordinară

    Creierul este cel mai de preţ dar al nostru. Datorită lui putem învăţa. Iubi, crea şi chiar ne putem bucura. Este poarta spre emoţiile noastre, spre abilitatea noastră de a ne bucura de viată si de o intimitate de durată. Ne permite să inovăm, să ne dezvoltăm şi să realizăm ce ne propunem.
    Totuşi, puţini dintre noi îşi dau seama că, prin aplicarea unor metode practice care ne sunt la îndemână, ne putem dezvolta creierul şi supraalimenta abilitatea de învăţare. Cei mai mulţi dintre noi ştiu că, prin exerciţii fizice şi prin dietă, ne putem îmbunătăţi sănătatea sistemului cardiovascular, dar nu îşi dau seama că ne putem dezvolta semnificativ şi creierul, şi astfel chiar viaţa.
    Din păcate lumea în care trăim nu oferă un mediu sănătos pentru creier. Înainte ca Jim Kwik să ne ofere o hartă care să-l ajute să fie fără limite, el menţionează cele patru aspecte negative care atentează la capacitatea noastră de gândire, concentrare, învăţare, dezvoltare şi de-a fi pe deplin umani.
    Primul este invazia digitală - valul nesfârşit de informaţii într-o lume a timpului finit şi aşteptările nerealiste care conduc în cele din urmă la copleşire, anxietate şi insomnie. Afundaţi în informaţii şi schimbări rapide, tânjim după strategii şi instrumente prin care să ne recâştigăm un oarecare grad de productivitate, performanţă şi linişte a minţii.
    Al doilea aspect negativ este distragerea digitală. Zgomotul efemer al plăcerii pe care-l face dopamina digitală înlocuieşte abilitatea de a fi atenţi la relaţiile noastre profunde, la modul în care învăţăm eficient sau muncim susţinut. Am stat de curând alături de o prietenă, la o prelegere, şi am constatat că şi-a verificat telefonul de mai multe ori în numai câteva minute. I-am cerut telefonul şi am verificat aplicaţia care arată gradul de utilizare a dispozitivului. Activase telefonul de peste 1000 de ori şi avusese 1000 de atenţionări într-o singură zi. Mesajele, notificările de la aplicaţiile de socializare, e-mailurile, alertele de ştiri care, deşi importante într-un anumit context, ne pot distrage atenţia şi ne obligă să fim absenţi în momente foarte importante pentru noi.
    Al treilea aspect este demenţa digitală. Memoria este un muşchi căruia îi permitem să se atrofieze. Chiar dacă a avea un supercomputer în buzunar prezintă nişte avantaje, gândeşte-le la el ca la o bicicletă electrică. Este simpatică şi comodă, dar nu te ajută să fii în formă. Studiile legate de demenţă dovedesc cum, cu cât suntem mai capabili să învăţăm — cu cât folosim mai mult „gimnastica minţii" —, cu atât avem un risc mai scăzut de a face această boală. În multe cazuri ne-am externalizat memoria în detrimentul nostru.
    Ultimul duşman care ne afectează creierul este deducţia digitală. într-o lume care abundă de informaţii accesibile, am mers probabil prea departe cu modul în care le folosim, ajungând chiar în punctul în care permitem tehnologiei să preia prea mult din gândirea noastră critică şi să facă raţionamente în locul nostru. Există atât de multe concluzii trase de alţii în mediul
online, încât am început să renunţăm la propriile raţionamente. Nu am fi lăsat niciodată o altă persoană să decidă în locul nostru, dar acceptăm să facă asta un dispozitiv.
    Efectele produse de duşmanii digitali ne lipsesc de concentrare, atenţie, învăţare şi, cel mai important, de abilitatea de a raţiona cu adevărat. Ne văduvesc de limpezimea minţii şi generează consecinţe precum oboseala creierului, distragerea, incapacitatea de a învăţa cu uşurinţă...

citeşte mai mult
citeşte mai puțin
data apariției:
Mai 2021
editura:
traducător:
Dragoş Tudor
titlu original:
Limitless. Upgrade Your Brain. Learn Anything Faster and Unlock Your Exceptional Life
ISBN:
978-606-789-248-2
număr pagini:
392
format:
13x20 cm
greutate:
0.435 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!