Puterea vindecătoare a postului - ghidul popular pentru post intermitent, alternativ sau extins

    Postul a fost pe vremuri parte integrală a unei vieţi normale. De fapt, încă mai este, în multe religii - de exemplu, în ortodoxia de rit grec sau în religia musulmană. în aceste contexte, postul este o practică obişnuită. Nu posteşti singur, posteşti alături de întreaga familie şi de toţi prietenii. Ai la îndemână sprijinul celor din jur şi diverse ponturi sunt trecute de la o generaţie la următoarea. Dar odată cu intrarea în declin a practicii postului, găseşti mai greu un sfat competent.
    În cartea de faţă găsiţi sfaturi practice şi răspunsuri la întrebările cel mai des puse, bazate pe experienţa noastră cu sute de pacienţi care au postit.
    Dar mai întâi două sugestii pentru reuşita postului: unu, trebuie să aveţi tot timpul în minte ţelul pe care îl urmăriţi. De exemplu, dacă încercaţi să pierdeţi nişte kilograme pentru că aveţi o reuniune a clasei, strategia de slăbire trebuie să fie diferită de cea aplicată când aveţi 200 de kilograme şi un diabet avansat.
    Doi, trebuie să reajustaţi strategia în funcţie de rezultate. Dacă urmaţi un regim cu post în zile alternative şi rezultatele sunt bune, minunat! Dar dacă progresul se lasă aşteptat, atunci s-ar putea să fie o idee bună să schimbaţi macazul. Dacă descoperiţi că posturile de lungă durată sunt mai uşoare decât cele de scurtă durată, atunci ajustaţi-vă regimul pentru a adăuga posturi mai lungi în program. Sau poate veţi descoperi că posturile scurte şi mai frecvente sunt mai bune vara, iar cele lungi şi mai puţin frecvente sunt mai bune iarna. Ajustaţi şi adaptaţi. Nimic nu e bătut în cuie.


data apariției:
Iunie 2018
editura:
traducător:
Liviu Mateescu
titlu original:
The Complete Guide to Fasting. Heal Your Body Through Intermittent, Alternate-Day, and Extended Fasting
ISBN:
978-973-47-2627-1
număr pagini:
304
format:
16.5x23
greutate:
0.505 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Jason Fung
alte cărți din același domeniu