colecții
colecții

Toxic + Reînvaţă să găteşti - film documentar: adevărul despre alimentul modern expus de prof. dr. Gh. Mencinicopschi

Toxic + Reînvaţă să găteşti - film documentar: adevărul despre alimentul modern expus de prof. dr. Gh. Mencinicopschi

Gheorghe Mencinicopschi, Andrei Sota
data apariției:
Februarie 2013
ISBN:
973-
număr pagini:
176
format:
14x20
greutate:
0.28 kg
1985 vizualizări
ADAUGĂ LA FAVORITE
4900 lei
/
49 90 lei
Alertă stoc
ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: comenzi@eusunt.ro
4900 lei
/
49 90 lei
Alertă stoc
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: comenzi@eusunt.ro
ne poți contacta și la: 0722.298.137 / 0754.025.588 | comenzi@eusunt.ro (luni - vineri: 9:00 - 18:00)
1985 vizualizări

Livrare prin
Poșta Română

10.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

10.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

14.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

   Filmul Toxic are ca subiect central întrebarea "Ce este alimentul?" întrebare pusă de prea puţine ori până acum, cu un răspuns, chiar dacă poate cunoscut, rămas totuşi nerostit. Alimentele sunt analizate, studiate, desfiinţate! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junkfood, ci şi despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere şi cu care ne otrăvim fără să avem habar!
   Profesorului Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda.
   TOXIC analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar!

   Despre cartea cadou Reînvaţă să găteşti:
   Învăţăm să gătim în familie, din cărţi de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe internet, unde reţetele circulă cu o viteză incredibilă.
   O fi bine? Facem noi legătura între modul modern de a mânca (începând de la ce cumpărăm, de unde cumpărăm, cum gătim, de câte ori luăm masa pe zi şi în ce condiţii) şi rata îmbolnăvirilor? Nu prea... uitaţi-vă în jur: nu mai contează vârsta - toţi suntem bolnavi! Tuturor "ne scârţâie măcar un şurub" şi am ajuns să considerăm acest lucru ca pe ceva normal.
   Ei bine, NU E NORMAL!
   Gastronomia modernă nu ţine cont de noţiunile elementare de asociere a alimentelor, în reţe¬tele mirobolante se amestecă ingredientele de-a valma şi în regatul bucătăriei domneşte un singur rege: GUSTUL! Oare chiar nu realizăm că nu suntem alcătuiţi în exclusivitate din papile gustative?
   Mâncăm o dată pe zi, mult, alimente fără nutrienţi combinate aiurea şi după masă cădem laţi, lâncezind într-o falsă satisfacţie şi frecându-ne burţile.
   Pornind de la realitatea că românii gătesc româneşte am încercat să fiu cât am putut de practic şi am selectat cele mai populare reţete româneşti, pe care le-am comentat cu scopul de a în-cerca atât să vă învăţ să alegeţi ingredientele, cât şi să vă atrag atenţia asupra asocierilor corecte.
   Astfel, prin intermediul acestei cărţi veţi afla care sunt reţetele cu adevărat sănătoase, care nu, frecvenţa cu care puteţi mânca felurile preferate, ce ingrediente să cumpăraţi, cum să le asociaţi şi cum să le gătiţi.
   Dragi cititori, mămici, soţii, iubite şi bunici, a sosit timpul să învăţaţi/ reînvăţaţi să gătiţi! Felul în care vă hrăniţi, şi voi şi familia voastră, este în totalitate responsabilitatea voastră! Când, oare, veţi conştientiza că vă faceţi rău şi vouă şi celor dragi?
   Aş vrea să cred că nu veţi considera această carte un "atac" la gastronomia clasică. Ce vă spun se ştie demult, dintotdeauna, iar eu nu fac decât să vă reamintesc.
   Este timpul pentru o schimbare radicală! De ce să nu începem din bucătărie?
   Filmul Toxic are ca subiect central întrebarea "Ce este alimentul?" întrebare pusă de prea puţine ori până acum, cu un răspuns, chiar dacă poate cunoscut, rămas totuşi nerostit. Alimentele sunt analizate, studiate, desfiinţate! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junkfood, ci şi despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere şi cu care ne otrăvim fără să avem habar!
   Profesorului Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o
transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda.
   TOXIC analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar!

   Despre cartea cadou Reînvaţă să găteşti:
   Învăţăm să gătim în familie, din cărţi de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe internet, unde reţetele circulă cu o viteză incredibilă.
   O fi bine? Facem noi legătura între modul modern de a mânca (începând de la ce cumpărăm, de unde cumpărăm, cum gătim, de câte ori luăm masa pe zi şi în ce condiţii) şi rata îmbolnăvirilor? Nu prea... uitaţi-vă în jur: nu mai contează vârsta - toţi suntem bolnavi! Tuturor "ne scârţâie măcar un şurub" şi am ajuns să considerăm acest lucru ca pe ceva normal.
   Ei bine, NU E NORMAL!
   Gastronomia modernă nu ţine cont de noţiunile elementare de asociere a alimentelor, în reţe¬tele mirobolante se amestecă ingredientele de-a valma şi în regatul bucătăriei domneşte un singur rege: GUSTUL! Oare chiar nu realizăm că nu suntem alcătuiţi în exclusivitate din papile gustative?
   Mâncăm o dată pe zi, mult, alimente fără nutrienţi combinate aiurea şi după masă cădem laţi, lâncezind într-o falsă satisfacţie şi frecându-ne burţile.
   Pornind de la realitatea că românii gătesc româneşte am încercat să fiu cât am putut de practic şi am selectat cele mai populare reţete româneşti, pe care le-am comentat cu scopul de a în-cerca atât să vă învăţ să alegeţi ingredientele, cât şi să vă atrag atenţia asupra asocierilor corecte.
   Astfel, prin intermediul acestei cărţi veţi afla care sunt reţetele cu adevărat sănătoase, care nu, frecvenţa cu care puteţi mânca felurile preferate, ce ingrediente să cumpăraţi, cum să le asociaţi şi cum să le gătiţi.
   Dragi cititori, mămici, soţii, iubite şi bunici, a sosit timpul să învăţaţi/ reînvăţaţi să gătiţi! Felul în care vă hrăniţi, şi voi şi familia voastră, este în totalitate responsabilitatea voastră! Când, oare, veţi conştientiza că vă faceţi rău şi vouă şi celor dragi?
   Aş vrea să cred că nu veţi considera această carte un "atac" la gastronomia clasică. Ce vă spun se ştie demult, dintotdeauna, iar eu nu fac decât să vă reamintesc.
   Este timpul pentru o schimbare radicală! De ce să nu începem din bucătărie?
citeşte mai mult
citeşte mai puțin
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
INFORMAȚII CARTE
data apariției:
Februarie 2013
editura:
Coreus Publishing
ISBN:
973-
număr pagini:
176
format:
14x20
greutate:
0.28 kg
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
alte cărți din același domeniu