Adevărul despre adolescente - experţii răspund la întrebările fetelor/părinţilor

   Într-o lume care se schimbă mai repede decât ne-am fi putut imagina, vreţi să ştiţi ce trebuie să faceţi pentru a o pregăti pe fata dumneavoastră pentru viitor. Vreţi să ştiţi cum puteţi să o ştiţi în siguranţă. Dar, în acelaşi timp, vreţi să vă încurajaţi fiica să iasă în lume, pentru a putea dobândi încrederea şi deprinderile de care are nevoie pentru a deveni o femeie puternică şi rezilientă. Vreţi să-i insuflaţi fiicei dumneavoastră ambiţia de "a atinge stelele"!
   Nu e uşor să creşti o adolescentă. Ca părinte, vrei să îi oferi fiicei tot ce poţi. însă uneori, provocările cărora trebuie să le faci faţă te pot face să te simţi confuz, pierdut şi uneori speriat. Poţi fi supărat sau rănit, deoarece fata ta nu pare să-ţi aprecieze eforturile. Oricât de greu sau de frustrant ar fi, trebuie să faci tot ce poţi pentru a-ţi ajuta fiica să devină o femeie sănătoasă, fericită, împlinită şi independentă.
   Această carte va fi ghidul dumneavoastră prin labirintul creşterii şi al educării unei adolescente. Deoarece adolescenţii şi părinţii sunt atât de diferiţi, nu există un răspuns "universal", care să se potrivească tuturor, la întrebările care s-au pus. Există mai multe puncte de vedere şi deci mai multe răspunsuri la aproape fiecare întrebare. Sperăm că diversele răspunsuri pe care vi le-am oferit vă vor ajuta să faceţi alegerile care se potrivesc cel mai bine nevoilor şi situaţiilor dumneavoastră specifice.
   Această carte nu vă va oferi doar o înţelegere mai bună a lumii fiicei dumneavoastră, ci şi mii de idei şi sugestii concrete despre cum trebuie să abordaţi anumite probleme şi impedimente. Citiţi-o de la cap la coadă, iar apoi ţineţi-o la îndemână, pentru a o putea consulta atunci când aveţi nevoie.
   Şi, bineînţeles, aruncaţi o privire şi pe partea cealaltă a cărţii, pentru a afla ce anume vrea să ştie fiica dumneavoastră şi ce îi spunem noi despre modul în care trebuie să trateze toate aspectele vieţii sale, inclusiv pe dumneavoastră, părinţii ei. Şi deoarece ştim că fiica dumneavoastră nu se va putea abţine, am invitat-o şi pe ea să se uite în această parte a cărţii.

data apariției:
Ianuarie 2011
editura:
traducător:
Oana-Marina Badea
titlu original:
The Inside Story on Teen Girls
ISBN:
978-973-707-530-7
număr pagini:
416
format:
13x20
greutate:
0.315 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu