Poţi fi fericit orice s-ar întâmpla - CD - cinci principii pentru a-ţi păstra perspectiva asupra vieţiiPoţi fi fericit orice s-ar întâmpla - CD - cinci principii pentru a-ţi păstra perspectiva asupra vieţii

MP3 - durata 4h:47m:17s

   Audiobook-ul Poți fi fericit orice s-ar întâmpla (You can be happy no matter what), vă aduce în premieră, în limba română, varianta audio a cărţii cu acelaşi titul a doctorului  Richard Carlson, un îndreptar prin care acesta îi motivează pe cititori să facă abstracție de diferitele situații de viață neplăcute, să ignore starile în care nemulţumirea ne acaparează minţile pentru a fi fericiți în orice moment, pentru că fericirea nu depinde de niciun factor exterior, dimpotrivă, aceasta este starea noastră naturală.
   Richard Carlson crede că, în contemporaneitate, pentru fiecare dintre noi s-a generalizat ideea că fericirea se obține prin eforturi îndelungate și prin depăşirea sistematică a problemelor ce par să nu se maitermine. Indiferent de circumstanţe de obstacolele care apar sau lucrurile cene lipsesc, lupta pentru atingerea fericirii pare să se ducă la nesfârșit. Şi pebună dreptate, tindem să gîndim că dacă așa stau lucrurile, fericirea pare să fie o stare de neatins.
   Altfel pune problema Carlson, care, pe lîngă a fi scriitor, este unul dintre principalii experți americani în domeniul fericirii și al reducerii stresului.  El crede că impresia foarte multor oamenicare cred că pot fi cu adevărat fericiți doar atunci când toate problemele lorse vor fi rezolvat, când relațiile lor se vor fi îmbunătățit și când toate scopurile lor vor fi atinse este falsă. Este greşită pentru că fericirea se bazează pe înţelegerea propriei gîndiri în raport cu lumea din jur, şi nu depinde defactori externi ci de felul în care ne percepem în raport cu exteriorul pentrua ajunge la un echilibru.
   În Poți fi fericit orice s-ar întâmpla, Richard Carlson face o analiză atentă aproceselor psihologice care ne țin captivi în starea de nefericire și oferă osoluție sub forma unui set cinci de principii (în prima parte a cărții), dublat și validat de o serie de experiențe de viață (în a doua parte a cărții). El demonstrează că Cele cinci principii sintetizează mecanismul psihologic alfirescului și al cumpătării, oferind posibilitatea de a-i înțelege pe ceilalți, înțelegându-te pe tine însuți. Primul dintre ele, Principiul Gândirii, vaevidenția funcția voluntară a gândirii. De asemenea, va oferi o cheie de înțelegere a procesului prin care gândurile modelează experiența de viață.
   Al doilea, Principiul Stărilor, se află într-o relație de cauzalitate cu primul principiu. Astfel, cititorul va afla modul în care gândurile influențează stările de spirit și viceversa. Deoarece fericirea (sau nefericirea) depinde în mare măsură și de oamenii care ne înconjoară, al treilea principiu, cel al Realităților Separate, va ajuta la eliminarea viciilor de comunicare ce se nasc din neînțelegerea celuilalt.
   Cel de-al patrulea, Principiul Sentimentelor, propune un mecanism integrat de biofeedback, ce ne permite să ştim cum să ne autoevaluăm dinpunct de vedere psihologic. Primele patru principii creează baza de susținere pentru cel de-al cincilea, Momentul Prezent, clipa de echilibru mental și spiritual spre care tindem și locul de întâlnire cu fericirea.

data apariției:
Mai 2015
editura:
titlu original:
You can be happy no matter what
ISBN:
978-606-8637-16-7
greutate:
0.09 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu