colecții
colecții

Preparate vegetariene şi conserve din ciuperci

Preparate vegetariene şi conserve din ciuperci

Ioana Tudor
data apariției:
Martie 2013
ISBN:
978-606-591-643-2
număr pagini:
160
format:
17x24
greutate:
0.21 kg
1429 vizualizări
ADAUGĂ LA FAVORITE
ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: comenzi@eusunt.ro
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: comenzi@eusunt.ro
ne poți contacta și la: 0722.298.137 / 0754.025.588 | comenzi@eusunt.ro (luni - vineri: 9:00 - 18:00)
1429 vizualizări

Livrare prin
Poșta Română

10.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

10.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

14.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

   Ciupercile sunt considerate alături de soia ca proteina viitorului, sunt bogate în proteină denumite şi carne vegetală cu 18 aminoacizi, hidraţi de carbon, săruri minerale în special potasiu şi seleniu, vitamine, cu antioxidantul ergotioneină, fără grăsimi şi fără sare. Din ciuperci în prezent s-au produs diferite suplimente alimentare precum şi medicamente precum Cyclosporina, Provastin, Tremellastin, Agarikon produse pe bază de Ganoderma, shiitake, Cordyceps ş.a.
   Stilul de viaţă în condiţii de stres, aerul şi apa poluate, contaminanţii din produsele din carne aşa zişii aditivi sau E-uri au crescut numărul deceselor de cancer în întreaga lume. Şi acolo unde se poate ceva pozitiv pentru viaţa noastră şi ţine de stilul de viaţă, ce se poate modifica în bine, a dus la aşa-zise diete vegetariene. Ele pot fi total vegetariene sau numai parţial, dar fără carne.
   Dietele vegane pregătite corespunzător sunt sănătoase şi satisfac nevoile nutriţionale. Totuşi, dacă sunt prost preparate, pot provoca niveluri scăzute de calciu, iod, vitamina B12 Şi vitamina D. Veganii sunt, în acest caz, încurajaţi să ia suplimente alimentare, după nevoi. Conform unor statistici recente, peste un milion de români preferă regimul lacto-vegetarian, renunţând complet la consumul de carne.
   Preparatele din această lucrare vin în sprijinul vegetarienilor dar şi al tuturor celor ce vor să mănânce sănătos şi variat. Din ciuperci se poate pregăti o masă festivă, pot însoţi o masă de Revelion, la orice aniversare, de la salate, aperitive, gustări, şniţele, supe, borşuri, sosuri, garnituri, mâncăruri, umpluturi, deserturi, totul foarte variat şi cât mai uşor de preparat. Şi să nu uităm de conservarea lor, atunci când găsim după ploaie cantităţi mai mari. Cartea cuprinde 60 reţete de conserve cu ciuperci.
   Lucrarea prezintă 429 preparate vegetariene cu ciuperci ce includ şi lapte, ouă şi derivatele acestora, dar pe care adevăraţii vegani le pot exclude.
   Ciupercile sunt considerate alături de soia ca proteina viitorului, sunt bogate în proteină denumite şi carne vegetală cu 18 aminoacizi, hidraţi de carbon, săruri minerale în special potasiu şi seleniu, vitamine, cu antioxidantul ergotioneină, fără grăsimi şi fără sare. Din ciuperci în prezent s-au produs diferite suplimente alimentare precum şi medicamente precum Cyclosporina, Provastin, Tremellastin, Agarikon produse pe bază de Ganoderma, shiitake, Cordyceps ş.a.
   Stilul de viaţă în condiţii de stres, aerul şi apa poluate, contaminanţii din produsele din carne aşa zişii aditivi sau E-uri au crescut numărul deceselor de cancer în
întreaga lume. Şi acolo unde se poate ceva pozitiv pentru viaţa noastră şi ţine de stilul de viaţă, ce se poate modifica în bine, a dus la aşa-zise diete vegetariene. Ele pot fi total vegetariene sau numai parţial, dar fără carne.
   Dietele vegane pregătite corespunzător sunt sănătoase şi satisfac nevoile nutriţionale. Totuşi, dacă sunt prost preparate, pot provoca niveluri scăzute de calciu, iod, vitamina B12 Şi vitamina D. Veganii sunt, în acest caz, încurajaţi să ia suplimente alimentare, după nevoi. Conform unor statistici recente, peste un milion de români preferă regimul lacto-vegetarian, renunţând complet la consumul de carne.
   Preparatele din această lucrare vin în sprijinul vegetarienilor dar şi al tuturor celor ce vor să mănânce sănătos şi variat. Din ciuperci se poate pregăti o masă festivă, pot însoţi o masă de Revelion, la orice aniversare, de la salate, aperitive, gustări, şniţele, supe, borşuri, sosuri, garnituri, mâncăruri, umpluturi, deserturi, totul foarte variat şi cât mai uşor de preparat. Şi să nu uităm de conservarea lor, atunci când găsim după ploaie cantităţi mai mari. Cartea cuprinde 60 reţete de conserve cu ciuperci.
   Lucrarea prezintă 429 preparate vegetariene cu ciuperci ce includ şi lapte, ouă şi derivatele acestora, dar pe care adevăraţii vegani le pot exclude.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)
INFORMAȚII CARTE
data apariției:
Martie 2013
editura:
Universitară
ISBN:
978-606-591-643-2
număr pagini:
160
format:
17x24
greutate:
0.21 kg
REVIEW-uri CLIENȚI
(0 reviews)