caută
colecții
colecții
ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Unici şi diferiţi

   Ne naştem cu un potenţial extraordinar şi cu capacitatea de a ne antrena mintea şi corpul să fie unice, să fie deosebite. Dar şcolile pe care le urmăm în viaţă ne anulează treptat unicitatea printr-o educaţie mult prea generală pentru a ne putea explora talentele. Mulţi profesori se plafonează şi obosesc să mai predea, de aceea nu mai reuşesc să fie o sursă de inspiraţie. Apoi situaţia se înrăutăţeşte, căci suntem condiţionaţi să ne conformăm opiniilor şi aşteptărilor celorlalţi.
   Astfel, creştem şi devenim parte din masa cenuşie şi ajungem să ne definim
comportamentul în termeni de date statistice. Prin urmare, avem de pildă o profesie medicală (mă refer la propria-mi carieră) care îi consideră pe pacienţi drept statistici şi îi tratează în consecinţă. Devenim numere într-o statistică uriaşă. Aşa că, atunci când suferi de un cancer aflat într-un stadiu mai avansat, medicii consultă statisticile şi oferă un pronostic asupra timpului care îţi mai rămâne. Nu îţi spun că este vorba despre o medie, ci fac ca totul să sune ca un fapt incontestabil. Pentru că suntem dresaţi să ne încredem în autoritate, acceptăm această estimare ca fiind adevărată în ceea ce ne priveşte şi o transformăm în principiul călăuzitor al minţii noastre. Toţi pacienţii mei bolnavi de cancer care au supravieţuit aleg să fie diferiţi, aleg să nu fie parte dintr-o statistică, ci să lupte şi să creadă în unicitatea lor. Datorită acestei atitudini nu numai că au supravieţuit, dar au revenit la o stare de sănătate şi vitalitate depline. De fapt, boala le-a dat ocazia să facă un pas înapoi spre a se vedea mai bine şi a-şi descoperi forţa.
   Cuvântul „a educa" provine din latinescul educere, care însemna a extrage, a aduce la suprafaţă. Pentru a fi diferiţi avem nevoie de educaţie, adică de aducerea la lumină a talentului ascuns în fiecare.
   Străvechile Vede — fructul ştiinţei spirituale a Indiei, cea mai veche de acest fel — vorbesc despre centrele de energie din corpul nostru, chakrele. Există şapte astfel de centre, inima reprezentând al patrulea centru (nucleul acestei serii). Fiecare centru trebuie să fie echilibrat pentru a putea fi conştienţi de întregul nostru potenţial. Echilibrarea acestor centre de energie presupune dezvoltarea nivelului conştiinţei şi depăşirea provocărilor fiecărui nivel.
   Primul nivel se referă la teama de viaţă în sine, teama de a fi diferit şi teama de eşec. Acesta este fundamentul curajului de a-ţi parcurge drumul personal în viaţă.
   Al doilea nivel este despre eliberarea de obişnuinţa de a-i mulţumi pe ceilalţi şi de a rămâne blocat în zona de confort a masei cenuşii.
   Al treilea nivel este punctul în care începem să avem aspiraţii: visuri, dar fără angajamentul de a acţiona. Mulţi oameni rămân blocaţi în acest nivel.
   Apoi cel de-al patrulea nivel (nivelul inimii) este acela care se referă la puterea de a ne accepta şi a ne conştientiza unicitatea, de a îndrăzni să fim diferiţi, să ne urmăm inima pe calea către adevăratul nostru potenţial. Aceasta este calea pe care te îndrumă cartea de faţă.
   Urmează nivelul al cincilea, nivelul angajamentului, care se referă la construirea disciplinei ce te va ajuta să-ţi urmezi calea şi să rămâi pe ea.
   Nivelul al şaselea se referă Ia înţelepciunea pe care o dobândeşti în urma experienţelor. Ajuns aici, nu mai grăbeşti lucrurile, te încrezi mai mult în propria intuiţie şi ştii întotdeauna că metoda cea mai bună este aceea de a-ţi asculta inima, indiferent de ceea ce spun ceilalţi.
   Nivelul al şaptelea e cel al aspiraţiei către perfecţiune: nu mai reacţionezi în funcţie de circumstanţe, ci răspunzi din perspectiva stării tale de pace interioară şi de linişte.
   Cititorii pot afla în cartea de faţă metode de aplicare a principiilor oferite de Alina şi Andreea, care s-au devotat acestui drum plin de provocări şi au inspirat mii de profesionişti să iasă din convenţional şi să facă diferenţa în lume.
   Avem nevoie de oameni care trăiesc în armonie cu inima lor şi care nu sunt ghidaţi de principii bazate pe lăcomie şi sete de putere.
   Astfel vom putea crea o lume diferită pentru toate generaţiile ce vor veni. Aceasta este calea mea şi sper că va deveni şi a voastră.
   Numai bine şi rămâneţi pe calea inimilor voastre! (Dr. ROY MARTINA)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2012
editura:
ISBN:
978-973-707-724-0
număr pagini:
340
format:
13x20
greutate:
0.295 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)