caută
colecții
colecții

Resetează-te! - simple schimbări ale stilului de viaţă pentru gestionarea bolilor cronice

Resetează-te! - simple schimbări ale stilului de viaţă pentru gestionarea bolilor cronice

    Când majoritatea medicilor prescriu statine sau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, de regulă lucrurile stau cam aşa: „Ia aceste pastile în fiecare zi, pentru tot restul vieţii. Nu te vei simţi mai bine, ba din contră, te-ai putea simţi chiar mai rău. Dar te ajută să previi evenimente dramatice, precum infarctul sau atacul cerebral, la care nici nu vrei să te gândeşti". Şi, drept urmare, nu te gândeşti.
    O temă centrală a acestei cărţi este că teama nu e un factor motivaţional pe termen lung. Pe termen scurt este eficient — vreo lună
după un infarct, de exemplu, oamenii vor urma întocmai recomandările şi indicaţiile medicului sau asistentei, dar nu întotdeauna. Pur şi simplu e înspăimântător să te gândeşti mereu că ţi se poate întâmpla ceva rău. Ca schimbările stilului de viaţă să fie pe termen lung, ele trebuie să fie plăcute şi eficiente şi, bineînţeles, neimpuse. Ce câştigi trebuie să fie mai important decât la ceea ce renunţi — şi mai rapid!
    Dacă urmezi programul nostru, câştigul este mai important. Trebuie să te bucuri de viată, să o savurezi.
    Pentru că mecanismele biologice care ne afectează sănătatea sunt atât de dinamice, când vei adopta stilul de viaţă recomandat în această carte, te vei simţi rapid mult mai bine şi vei înţelege că merită un mic efort — nu doar pentru a trăi mai mult, ci şi pentru a îmbunătăţi cele mai importante aspecte ale vieţii tale. La urma urmei, ce sens are să trăieşti mult, dacă nu te bucuri de viaţă?
    Vechea zicală „un gram de prevenţie valorează cât un kilogram de tratament" este adevărată. De regulă, ca să tratezi o boală trebuie să faci mai multe schimbări în dietă şi stilul de viaţă decât ca să o previi.
    Dacă nu suferi de o boală cronică şi te bucuri de o sănătate bună, atunci ceea ce contează cel mai mult este regimul alimentar în general. Dacă faci excese într-o zi, mănâncă sănătos a doua zi. în schimb, dacă ţii dietă strictă, vei renunţa la ea mai devreme sau mai târziu, apoi te vei simţi ruşinat şi vinovat, sentimente cu adevărat toxice. în precedenta noastră carte, The Spectrum, prezentăm mai amănunţit acest subiect.
    Dar ca să tratezi o boală cronică e nevoie de mai multe schimbări. Mi-ar plăcea să-ţi spun că nişte modificări care nu sunt radicale pot inversa procesul afecţiunilor cronice, dar nu ar fi adevărat.
    Prin urmare, această carte e precisă şi aplică nişte norme, pentru că scopul ei este să inverseze procesul multor afecţiuni cronice. Îţi explică în termeni simpli cum îţi poţi schimba regimul alimentar şi stilul de viaţă în moduri care se bazează pe decenii de experienţă. Vei fi beneficiarul a ceea ce am descoperit în îndelunga noastră activitate şi am înţeles în urma greşelilor din care am desprins învăţăminte. Iar cercetările menţionate aici au note bibliografice la finalul cărţii, pentru cei care vor să verifice şi să aprofundeze sursele de informaţie.
    În mod paradoxal, sunt mai uşor de acceptat schimbările stilului de viaţă făcute concomitent decât cele făcute gradual atunci când e vorba de reversarea unei boli. Pare ilogic, ştim, dar iată de ce este adevărat: când faci numai schimbări mai puţin radicale, nu poţi să mănânci sau să faci tot ce vrei, dar nici nu faci schimbări suficient de drastice ca să te simţi mult mai bine sau ca rezultatele tale clinice să se îmbunătăţească rapid. Cu alte cuvinte, iei ce e mai rău din ambele situaţii.
    Dar cu cât schimbările sunt mai radicale, cu atât sănătatea ta se va afla în parametrii cei mai buni.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Aprilie 2021
editura:
traducător:
Otilia Tudor
titlu original:
UNDO IT!: How Simple Lifestyle Changes Can Reverse Most Chronic Diseases
ISBN:
978-606-789-243-7
număr pagini:
624
format:
13x20
greutate:
0.51 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu