Vremea meditaţiei

436 vizualizări

    Când spunem că meditaţia este un antrenament al minţii, admitem că, în realitate, nu ne putem schimba numai prin voinţă. Suntem conştienţi de acest fapt când e vorba despre corpul nostru, dar uităm că este valabil, la fel de bine, şi pentru minte. Meditaţia devine astfel un act de... citește descrierea completă

36,00 lei
/
39,00 lei
-8%
grăbește-te! mai sunt doar 2 ex. în stoc
cumpăra cartea și primești 36 puncte
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Miercuri 20.03 - Joi 21.03
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Miercuri 20.03 - Joi 21.03
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
alte cărți scrise de
Christophe André
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Vremea meditaţiei

    Când spunem că meditaţia este un antrenament al minţii, admitem că, în realitate, nu ne putem schimba numai prin voinţă. Suntem conştienţi de acest fapt când e vorba despre corpul nostru, dar uităm că este valabil, la fel de bine, şi pentru minte. Meditaţia devine astfel un act de smerenie; ştim bine că nu putem hotărî de azi pe mâine să fugim mai repede sau mai mult şi nici să fim mai musculoşi sau mai slabi. Ştim că, pentru a reuşi să le facem pe toate acestea, e nevoie de antrenament: trebuie să facem jogging, yoga, trebuie să lucrăm la sală. La fel se întâmplă şi cu mintea: nu ne putem hotărî de azi pe mâine să ne stresăm mai puţin, să fim mai calmi, mai generoşi, să ne distanţăm şi să ne desprindem de context, nici să fim mai atenţi şi să ne concentrăm... Dacă vrem să facem progrese în aceste direcţii, va trebui, şi aici, să lucrăm cu regularitate, iar pentru a progresa va trebui să acceptăm ideea că avem nevoie de o „cultură mentală" tot aşa cum avem de nevoie de „cultură fizică". Iar meditaţia este exact acest lucru: un antrenament al minţii.
    Meditaţia este aşadar un act de smerenie, dar şi un act de curaj şi de creativitate: da, ne putem schimba, chiar şi pe direcţii pe care mulţi le consideră de neschimbat, cum ar fi trăsăturile de caracter sau cele de personalitate; da, putem să ne descătuşăm de ceea ce pare a ne fi destinat, de ceea ce pare deja predeterminat de trecutul nostru; da, ne putem elibera din temniţa, uneori confortabilă, a obişnuinţelor noastre. Putem schimba felul în care vedem lumea şi felul în care trăim în ea, fără medicamente, fără implanturi cerebrale, fără transumanism... Ne putem schimba, dacă medităm cu regularitate. Putem explora modul în care ne funcţionează mintea, îi putem accepta limitele, pe unele le putem respinge şi, în final, putem cultiva în noi ceea ce ne ajută să devenim nişte fiinţe umane mai bune.

data apariției:
Noiembrie 2021
editura:
traducător:
Oltea Cătineanu
titlu original:
Le temps de mediter
ISBN:
978-606-40-1188-6
număr pagini:
208
format:
13x20 cm
greutate:
0.235 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!