Hrană vie - aperitive şi dulciuri pentru toate vârstele - 577 reţete

1357 vizualizări

    Alimentaţia, indiferent de orice categorie socială, este dezechilibrată privind proporţia între dulciuri, grăsimi şi proteine. Excesul de carne solicită mult funcţia renală, ducând la obosirea acestui organ şi la îmbătrânire precoce, favorizând totodată apariţia gutei.
    Excesul de glucide - dulciuri (hidraţi de carbon) rezultat din consumul exagerat de... citește descrierea completă

19,00 lei
/
20,00 lei
-5%
indisponibilă
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Marți 02.04 - Miercuri 03.04
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Marți 02.04 - Miercuri 03.04
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Hrană vie - aperitive şi dulciuri pentru toate vârstele - 577 reţete

    Alimentaţia, indiferent de orice categorie socială, este dezechilibrată privind proporţia între dulciuri, grăsimi şi proteine. Excesul de carne solicită mult funcţia renală, ducând la obosirea acestui organ şi la îmbătrânire precoce, favorizând totodată apariţia gutei.
    Excesul de glucide - dulciuri (hidraţi de carbon) rezultat din consumul exagerat de pâine şi alte derivate sau cartofi duce la obezitate şi distrofie păstoasă.
    Pentru cei ce vor să slăbească, cea mai bună metodă este reducerea porţiei de mâncare, păstrând proporţia ideală de proteine, glucide şi lipide, respectând reţetele de hrană vie preparate după bucătăria fără foc. Pentru cei care nu pot consuma în întregime hrană vie, se pot orienta după reţetele din bucătăria creativă, în care se folosesc produse fierte cu adaos de crudităţi (Partea I a acestei lucrări).
    Este bine ca omul să consume produse din locul (ţara) unde s-a născut. De exemplu, noi, românii, am putea înlocui lămâile cu cătină albă de râu, care se găseşte din belşug şi care, în plus, este mai bogată de 5 ori decât lămâia în toate substanţele şi poate chiar să înlocuiască ging-seng-ul.
    Dacă ne gândim bine, omul are la îndemână gata pregătită, materia primă necesară vieţuirii sale. Depinde în mare măsură de cum sunt folosite, cum sunt stricate sau cum sunt păstrate substanţele din ea, cum sunt primite sau sunt respinse acestea de către organism. Omul este liber să decidă! Nimeni nu-l poate obliga. Fiecare este stăpânul gurii sale, atât în ceea ce rosteşte, cât şi în ceea ce priveşte alimentele pe care le alege după bunul plac pentru a le mânca.
    Dar s-a observat că hrana vie (în general) ajută în vindecarea a numeroase boli grave, printre care se numără şi cancerul. Acest lucru este posibil dacă se respectă prepararea mâncărurilor cu produse corect combinate după reţetele din bucătăria fără foc.
    Dacă omul nu se alimentează raţional se poate îmbolnăvi de diferite boli. Longevitatea a fost, este şi va fi strâns legată de alimentaţia naturală. De altfel, despre acest mod de viaţă s-a scris din cele mai vechi timpuri. Egiptenii considerau hrana necorespunzătoare "sursa tuturor bolilor". Hipocrate aprecia că bolile sunt rezultatul ruperii echilibrului între or¬ganism şi mediul ambiant, explicând astfel noţiunea de cauzalitate a îmbolnăvirilor. Totodată el afirma că alimentaţia "influenţează atât viaţa omului bolnav, cât şi a celui sănătos".

data apariției:
Noiembrie 2010
editura:
ISBN:
978-973-699-011-3
număr pagini:
160
format:
14x20 cm
greutate:
0.18 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!