Atacurile de panică - un program pentru a evita capcanele panicii

    Acesta este un „manual" pentru persoanele cu atacuri de panică şi fobii. Există o veste bună şi una proastă despre atacurile de panică şi fobiile care le însoţesc de obicei.
    Să începem cu vestea proastă. Vestea proastă este că panica e o capcană diabolică, perfidă, care te poate face prizonier în propria viaţă, casă şi minte. Te poate intimida, astfel încât să renunţi la activităţile şi situaţiile care obişnuiau să facă parte din viaţa ta, cum ar fi şofatul, călătoriile cu avionul, vorbitul în public, cumpărăturile în magazine mari, socializarea, să pleci liniştit din casă, şi multe alte activităţi de fiecare zi. Şi afectează milioane de persoane din toată lumea.
    Chiar dacă afectează milioane de oameni, le lasă impresia că sunt „singurii" care au această problemă ciudată. Nimic n-ar putea fi mai departe de adevăr. Dar când oamenii cred că panica este o problemă personală unică pe care şi-au creat-o, nu o tulburare care afectează milioane de persoane de pretutindeni, au tendinţa să se simtă ruşinaţi şi jenaţi, şi să se retragă într-o cochilie de ruşine şi secrete.
    Vestea bună e că este numai o capcană. Una foarte eficace, e adevărat, şi e nevoie de mult efort pentru a o depăşi. Dar este doar o capcană. Oamenii pot scăpa din ea şi chiar o fac, iar eu îţi voi arăta cum.
   De ce spun că e o capcană? Nu doar pentru că te păcăleşte să crezi că eşti în pericol imediat, aproape de o catastrofă personală, ca moartea, nebunia sau o umilinţă îngrozitoare. Nu numai pentru că te face să renunţi la atâtea activităţi obişnuite de care te bucurai şi pe care le luai de bune. Acestea sunt trucuri groaznice care pot răpi bucuria şi sensul vieţii.


data apariției:
Iulie 2020
editura:
traducător:
Mihaela Olinescu
titlu original:
Panic Attacks Workbook: A Guided Program for Beating the Panic Trick
ISBN:
978-606-40-0773-5
număr pagini:
320
format:
13x20
greutate:
0.275 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu