Bucuria de a trăi

    O încununare a impresionantei experienţe a autoarei Anne Ancelin Schutzenberger, Bucuria de a trăi redă parcursul de viaţă al uneia dintre cele mai emblematice figuri ale psihologiei contemporane, expertă în psihodramă şi în analiză de grup şi colaboratoare directă a unora dintre cei mai importanţi fondatori de şcoli de terapie la nivel mondial.
    Destinată tuturor acelora care au senzaţia că viaţa nu le mai aduce nicio bucurie şi că trăiesc într-o lume lipsită de orizont, cartea de faţă ne îndeamnă să dăm valoare timpului nostru, să preţuim fiecare clipă şi să integrăm serendipitatea în propria existenţă.
    O persoană care îşi îngăduie să se bucure de micile sau marile plăceri ale vieţii, care îşi acordă dreptul de a trăi aici şi acum, de a beneficia de propriul timp şi spaţiu, de a avea dorinţe şi de a fi creativ, de a renunţa la loialitatea familială invizibilă, lăsând la o parte vinovăţia şi încetând „să mai plătească pentru a trăi" evoluează aproape întotdeauna spectaculos.
    Plăcerea de a trăi şi de a fi poate însemna bucuria lucrurilor mărunte, precum bucuria de a respira, de a privi cerul albastru, de a exista pur şi simplu, de a fi recunoscut, de a iubi şi de a fi iubit... Este ca o hrană pentru suflet şi corp, o hrană afectivă care transformă, e „biologia speranţei" care realmente schimbă biologia corpului, imunitatea sau reacţiile lui, permiţând astfel regăsirea unei mai bune funcţionări bio-psihocorporale.


data apariției:
Mai 2019
editura:
colecția:
traducător:
Cristina Livia Vasilescu
ISBN:
978-606-8560-78-6
număr pagini:
216
format:
13x20
greutate:
0.185 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Anne Ancelin Schützenberger
alte cărți din același domeniu